Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: “Δεν θα πάμε σε εκλογές”

Σαν να μην μας τα είπε καλά ο κ. Ξυνίδης τη Δευτέρα το βράδυ. Ή οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν τι βιώνουν ή οι δημοσιογράφοι είναι τρελοί και γράφουν ότι τους κατέβει. Είπε: “Δεν τελούμε υπό κατοχή” Εμένα οι δηλώσεις των τροικανών μόνο σε κατοχή με παραπέμπουν και τίποτε άλλο. Αν μεν αυτό το κάνει για εσωτερική κατανάλωση έχει καλώς, αν όμως το κράτος των Αθηνών δεν το πήρε χαμπάρι, τότε τα πράγματα είναι πολύ σκούρα.

Σαν να μην μας τα είπε καλά ο κ. Ξυνίδης τη Δευτέρα το βράδυ.


Ή οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν τι βιώνουν ή οι δημοσιογράφοι είναι τρελοί και γράφουν ότι τους κατέβει.


Είπε: “Δεν τελούμε υπό κατοχή”


Εμένα οι δηλώσεις των τροικανών μόνο σε κατοχή με παραπέμπουν και τίποτε άλλο.


Αν μεν αυτό το κάνει για εσωτερική κατανάλωση έχει καλώς, αν όμως το κράτος των Αθηνών δεν το πήρε χαμπάρι, τότε τα πράγματα είναι πολύ σκούρα.


Να σημειώσουμε βέβαια ότι τα αφεντικά των τριών υπαλλήλων της Τρόικας δεν “μάλωσαν” τα άτακτα παιδιά που στεναχωρούν την Κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες σε μία προσπάθεια να τους δείξουν (Έλληνες) ποιος είναι το αφεντικό.


Είπε: “Δεν θα πάμε σε εκλογές” (αυτό βέβαια δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος) εκτός μόνο, όπως συμπλήρωσε, αν χαθεί η δεδηλωμένη. Σαφώς και έχει χαθεί η δεδηλωμένη από καιρό και αυτό θα φανεί πολύ καθαρά όταν περάσει ο καιρός τις λίστας.



fΔηλαδή όλοι οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι σε επιφυλακή και περιμένουν σαν τους καλούς τους μαθητές μέχρι την 3 Απριλίου όπου υπάρχει κίνδυνος, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, ξαφνικά να προκηρύξει εκλογές ο Παπανδρέου και μείνουν εκτός λίστας αν τώρα κοντράρουν τα όποια νομοσχέδια έρχονται εσπευσμένα να ψηφιστούν.


Δηλαδή κάνουν σήμερα τα “καλά παιδιά” οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, γιατί σε περίπτωση εκλογών θα έχουν πιθανότητα να μπούν στην λίστα του πρωθυπουργού και δεν θα χρειαστεί έτσι να κυνηγήσουν το σταυρό.


Μετά όμως την 3η Απριλίου ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε.


Εκεί να δεις κ. Ξυνίδη πόσο συμπαγές είναι το εσωτερικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ.


Σαφέστατα η ομάδα του Γ. Παπανδρέου το ξέρει και προσπαθεί να περάσει τόσα νομοσχέδια, όσα δεν πέρασαν την τελευταία 30ετία. Αν όμως δεν προλάβει να τα περάσει μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, τότε μοιραία θα πάει σε εκλογές μέχρι τον Απρίλιο.


 



Τελικά είναι νόμιμη


η επιχείρηση του κ. Τσέπελη;


Μετά από σχετικό ερώτημα προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και της πολεοδομίας Χ. Μούρκα σχετικά με τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μ. Τσέπελη να προβαίνει σε παρεμβάσεις σε κατάστημα που πρόκειται να λειτουργήσει για λογαριασμό του χωρίς τη σχετική άδεια από τις τεχνικές υπηρεσίες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της πολεοδομίας θα κάνουν αυτοψία και αυτές θα κρίνουν τη νομιμότητα ή όχι του μαγαζιού και αυτός ως πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών θα προβεί στις αναγκαίες ανακοινώσεις.


Σύμφωνα με τον Χ. Μούρκα οι υπηρεσίες πήγαν δύο φορές αλλά και τις δύο φορές δεν εκτελούνταν κανένα έργο ή παρέμβαση στον χώρο του καταστήματος.


 



ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν αρκετοί οι βιβλιόφιλοι στο Ι.Θ.Τ.Π. όπου παρουσιάστηκαν τα δύο νέα βιβλία του Χρήστου Μιχαλόπουλου.


 Άρα ακόμη η τηλεόραση και το διαδίκτυο δεν ξεθώριασαν την εικόνα του βιβλίου.


Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας με τις ήπιες μορφές ενέργειας στο ΙΘΤΠ που εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα ο Γερμανός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη.


 



Ο Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Χ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ


Τα δύο τελευταία του βιβλία παρουσίασε ο συγγραφέας Χ. Μιχαλόπουλος στο Ι.Θ.Τ.Π. το βράδυ της Δευτέρας, καθώς το πρώτο του βιβλίο έχει να κάνει με την ιστορία του νεοελληνικού δικαίου και ο θεσμός του δικαστικού επιμελητή μέσα σε αυτό, που εκδόθηκε από την νομική βιβλιοθήκη των Αθηνών και αναφέρεται σε όλη την ιστορία του νεοελληνικού δικαίου και τις προσπάθειες που έκανε η Ελληνική πολιτεία να νομοθετήσει κώδικες και να κωδικοποιήσει τα νομοθετήματα, το επέτυχε παρ όλες τις δυσκολίες.


Το βιβλίο παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης ο οποίος εκτός από Υπουργός είναι και νομικός.


Το δεύτερο βιβλίο, σύμφωνα με τον κ. Χ. Μιχαλόπουλο, είναι ιστορικό βιβλίο και αναφέρεται στην ιστορία της Θράκης και συγκεκριμένα των Γαλατών ή Κελτών από την περιοχή που διεσπάρησαν σε όλη την Ευρώπη τον 3ο π.Χ. αιώνα και αφού πέρασαν τον Δούναβη κατέβηκαν στη βαλκανική Χερσόνησο. Αφού αποκρούστηκαν από τους ενοποιημένους Έλληνες στο μαντείο των Δελφών διεσπάρησαν σε όλη την βόρειο Ελλάδα και στον Θρακικό χώρο όπου έμειναν για δύο γενιές, δηλαδή για 60 περίπου χρόνια. Οι ντόπιοι αφού δεν μπόρεσαν οι Γαλάτες να αφομοιωθούν τους εξεδίωξαν στην Μ. Ασία όπου και δημιούργησαν δικό τους κράτος και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Γαλάτες και αυτό, όπως τόνισε ο κ. Μιχαλόπουλος, είναι ένα ιστορικό βιβλίο που αφορά τη Θράκη, λίγο άγνωστο αλλά υπαρκτό.


Τέλος ο κ. Μιχαλόπουλος αποκάλυψε ότι είναι στην φάση της εκτύπωσης το επόμενο βιβλίο του που θα το εκδώσει το ΠΑΚΕΘΡΑ και αφορά την ιστορία του καπνού της Ξάνθης με τίτλο “Η ιστορία του καπνού”.



ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης δήλωσε τη χαρά και την ικανοποίηση για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Χ. Μιχαλόπουλου που αφορά τον δικαστικό επιμελητή, τονίζοντας πώς για τους δικηγόρους ο δικαστικός επιμελητής είναι ένας άμεσος συνεργάτης.


“Νοιώθω μεγάλη τιμή που απόψε θα παρουσιάσω το βιβλίο του. Νομίζω πώς η πόλη αυτή έχει ανθρώπους σε όλους τους χώρους, σε όλα τα επαγγέλματα και όλα τα λειτουργήματα που τα επιτελούν με τον καλύτερο τρόπο και έχουν ακόμη να δώσουν πάρα πολλά”.


Τονίζοντας πώς με συνεργασία και κοινή προσπάθεια και τη στηρηξη των μέσων ενημέρωσης, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα σε σχέση με την τέχνη και τον πολιτισμό και το δημόσιο διάλογο.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button