Ετσι δεν είναι κύριοι της συγκυβέρνησης;

Παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του ΝΑΤΟ, η Τουρκία υπέγραψε τη συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος S 400, αλλάζοντας τις ισορροπίες στην περιοχή μας.

Η αμυντική θωράκιση της γείτονος χώρας είναι αποκλειστική επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης, ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του ΝΑΤΟ, η Τουρκία υπέγραψε τη συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος S 400, αλλάζοντας τις ισορροπίες στην περιοχή μας.

Η αμυντική θωράκιση της γείτονος χώρας είναι αποκλειστική επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης, ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Στον αντίποδα η χώρα μας είχε υπογράψει (κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή) τη συμφωνία με Ρωσιά – Βουλγαρία για το αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και η επόμενη κυβέρνηση (Γιώργος Παπανδρέου) την έβαλε στις καλένδες, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, επειδή ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μας πίεζαν αφόρητα.

 

Κάποιος ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός θα πρέπει να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές, στην τρόϊκα και τους θεσμούς, απαιτώντας να εξαιρεθούν από τα μνημόνια η υγεία, η παιδεία και η εθνική άμυνα.

Κέντρα του εξωτερικού, ανθελληνικά σιγά – σιγά, βήμα – βήμα, μεθοδικά και με την τέχνη του σαλαμιού, προσπαθούν να “αφανίσουν” την πατρίδα μας, τη θρησκεία μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και να καταστρέψουν μέσω της οικονομίας τον οικογενειακό ιστό της χώρας.

Τα προβλήματα στην παιδεία, στην υγεία και στην εθνική άμυνα με την ανεργία να ξεπερνά το 30%, το δημογραφικό πρόβλημα σε έξαρση, χιλιάδες νέοι να εγκαταλείπουν τη χώρα, μεταναστεύοντας στα πέρατα της υφηλίου, είναι μηνύματα που πρέπει να προκαλούν πανικό, σεισμό και εντονότατο προβληματισμό στις κυβερνήσεις, στα πολιτικά κόμματα, τους πρωθυπουργούς, τους εθνοπατέρες του κοινοβουλίου, τους ευρωβουλευτές και στην κοινωνία μας.

Πολλοί στην Ελλάδα ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, τα θεωρούμε όλα δεδομένα και αποδεχόμαστε μοιρολατρικά τις εξελίξεις ως φυσικό επακόλουθο της παγκοσμιοποίησης, των νέων επιστημονικών δεδομένων της προόδου και της εξέλιξης.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης έλεγε ότι, ο άνθρωπος μόνος του καθορίζει τη μοίρα του με τις ενέργειες, τις πράξεις, τα ρίσκα και τις επιλογές του.

Ολοι σχεδόν εμείς, οι άνθρωποι του καναπέ και του ωχαδελφισμού βλέπουμε το καράβι να βουλιάζει, τον ήλιο να δύει και παραμένουμε απαθείς και ατάραχοι.

“Για την Ελλάδα ρε γαμώτο”, όπως αναφώνησε η ολυμπιονίκης μας Βούλα Πατουλίδου, μετά την πρωτιά της στα100 μέτραμε εμπόδια στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης το 1992.

 

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δε λειτουργεί με τελεσίγραφα, δήλωναν στα ΜΜΕ κορυφαίοι υπουργοί της συγκυβέρνησης, αναφερόμενοι στο δελτίο τύπου της “Ελ Ντοράντο” και πριν αλέκτωρ λαλήσει ο αρμόδιος υπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην “Ελληνικός Χρυσός” που εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο υπουργείο, ότι, μέχρι σήμερα θα εκδοθούν όλες οι άδειες που απομένουν για την ολοκλήρωση αδειοδότησης της Ολυμπιάδας, για να μπορεί ν’ αρχίσει άμεσα η εκμετάλλευση του μεταλλείου.

Για τα μεταλλεία των Σκουριών αναμένουμε το αποτέλεσμα της διαιτησίας, αναφέροντας ότι, φιλοδοξούμε ότι θα επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Τελικά η κυβέρνηση μετά το “στα τσακίδια να πας “Ελ Ντοράντο” και να μη στεριώσεις πουθενά” του πρωθυπουργικού συμβούλου κ. Καρανίκα και τις αλλεπάλληλες δηλώσεις των υπουργών, ότι δε λειτουργούμε με τελεσίγραφα, ενέδωσε στις πιέσεις της εταιρείας, έτρεξε αμέσως τα θέματα, ξεπεράστηκαν τα όποια εμπόδια και βρέθηκε η λύση του προβλήματος, προς όφελος της χώρας, της “Ελ Ντοράντο” και των εργαζομένων.

Μάλλον σε καθεστώς πίεσης και τελεσιγράφων η κυβέρνηση λειτουργεί.

Η πίεση τελικά είναι ο μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της χώρας.

Ετσι δεν είναι κύριοι της συγκυβέρνησης;

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button