Ειδήσεις

Χατζηγκενε Ιρφαν: «Χωρίς Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ο Δήμος Μύκης της ΠΕ Ξάνθης εδώ και πολλά χρόνια»

Σε μερικές εβδομάδες ξεκινάει και η φετινή αντιπυρική περίοδος και για άλλη μία χρονιά ο Δήμος Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα κληθεί να την αντιμετωπίσει χωρίς την λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου εντός των ορίων του.

Η έλλειψη του κλιμακίου έχει επισημανθεί ήδη από το 2008, όμως παρά το ότι έχουν περάσει 13 συναπτά έτη δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια για τη σύστασή του.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει αναδειχθεί με κάθε είδους παρεμβάσεις τόσο του γράφοντος, όσο και βουλευτών σχεδόν όλων των κομμάτων – ακόμη και ορισμένων που σήμερα είναι στην κυβέρνηση. Πρόκειται για τα ίδια άτομα, που όταν ήταν στην αντιπολίτευση αναδείκνυαν τα τοπικά μας προβλήματα, αλλά με την ανάληψη της εξουσίας φαίνεται ότι τα… ξέχασαν!

Σε κάθε περίπτωση, κρίνουμε σκόπιμο να επαναφέρουμε το ζήτημα απευθύνοντας έκκληση προς κάθε αρμόδιο να ενεργήσει από τη θέση της ευθύνης του, ώστε ο Δήμος Μύκης να θωρακιστεί έναντι ενδεχόμενης πυρκαγιάς και οι κάτοικοί του να νιώσουν εντονότερο το αίσθημα της ασφάλειας.

Σε όλο αυτό το διάστημα που ζητούμε τη σύσταση του κλιμακίου, φυσικά έχουν καταγραφεί ατυχή περιστατικά, που όμως, όπως φαίνεται δεν συγκίνησαν κανέναν.

Είναι, σχεδόν ειρωνικό πάντως, το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναγνωρίζουν την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας του κλιμακίου, αλλά κανείς δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες γι’ αυτό.

Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που επισημαίνουμε την συγκεκριμένη έλλειψη καθώς εκτιμούμε ότι η τύχη δεν μπορεί να είναι πάντα με το μέρος μας και κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα γίνουμε στο μέλλον μάρτυρες τραγικών γεγονότων εξαιτίας αυτής της έλλειψης.

Άλλωστε, η πρόληψη είναι πάντα προτιμότερη της θεραπείας

(Σημείωση: Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει πλήρες αρχείο των ερωτήσεων που έχουν γίνει για το θέμα του Κλιμακίου στη Βουλή, το παλιό Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης, το νυν Περιφερειακό κ.α.).

 

Ιρφάν Χατζηγκενέ

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button