Το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας,  επισημαίνει ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης, δεν δύναται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών της Ξάνθης, αφού υπάρχει έλλειψη στον απαιτούμενο αριθμό ιατρών εντατικολόγων.Με επιστολή στον υπουργείο υγείας, τους βουλευτές, τον περιφεριειάρχη,το δήμαρχο και φορείς της περιοχής εκφράζει την ελπίδα να δώσουν άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία της Ξάνθης.

ΠΡΟΣ

Υπουργό Υγείας

κ. Βασίλη Κικίλια

Βουλευτές Ξάνθης

Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Αντιπεριφερειάρχη

Ξανθης

Δήμαρχους Π.Ε. Ξάνθης

ΑΔΕΔΥ

Διοίκηση

Νοσοκομείο Ξάνθης

ΕΒΕ Ξάνθης

Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης

ΜΜΕ Ξάνθης

Πολιτικά Κόμματα

Πρωτοβάθμια

Σωματεία Ξάνθης

 

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Γιορτάζουν οι νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες της υγείας που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19. Άνθρωποι με μορφή Ήρωα που παρέχουν υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα. Όλοι αναγνωρίζουν άλλωστε ότι χωρίς τους επαγγελματίες υγείας, δεν θα μπορούσε να δοθεί η μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού COVID-19.

Η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης.

Παρόλα αυτά όμως η (ΜΕΘ) Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης, δεν δύναται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών της Ξάνθης, αφού υπάρχει έλλειψη στον απαιτούμενο αριθμό ιατρών εντατικολόγων.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης για να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει ασθενείς χρειάζεται τέσσερις Εντατικολόγους και δυστυχώς για όλους εμάς διαθέτει μόλις δύο.

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης διαθέτει 7 κλίνες, με πλήρη εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την περιοχή.

Χωρίς το ανάλογο προσωπικό όμως δεν μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών αυτής της πόλης.

Ελπίζουμε σύντομα ο Υπουργός Υγείας, οι θεσμικοί φορείς της πόλης και η Διοίκηση του Νοσοκομείου να δώσουν άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία της Ξάνθης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΕΡΙΦΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ