Ειδήσεις

Στέργιος Γιαλάογλου: Για όσους απο εμάς γνωρίζουμε τι σημαίνει ελληνικό δημόσιο, οι ρυθμοί είναι απίστευτοι και το σύστημα εμβολιασμών εξελίσσεται στα καλύτερα στην Ευρώπη

Χθές μόνο εγιναν 53.000 εμβολιασμοί, συνολικά ξεπέρασαν τους 1.800.000, ενώ σε μία μέρα γίνονται πάνω από 60.000 τέστς.

Εχουμε ήδη τριπλασιάσει τις ΜΕΘ μέσα σε ένα χρόνο, που πριν από ένα χρόνο ήταν μόλις 550 από καταβολής ΕΣΥ, ενώ εξαγγέλθηκαν προ δύο εβδομάδων τα δωρεάν ατομικά τέστς τα οποία την άλλη εβδομάδα θα διατίθενται στα φαρμακεία.

Για όσους απο εμάς γνωρίζουμε τι σημαίνει ελληνικό δημόσιο, οι ρυθμοί είναι απίστευτοι ενώ το σύστημα εμβολιασμών εξελίσσεται στα καλύτερα στην Ευρώπη. Κιόμως επειδή χάθηκε για τους κυβερνώντες το παιχνίδι της επικοινωνίας, ένα απίστευτο πέπλο γκρίνιας απλώνεται σε όλη την χώρα.

Δεν ξέρω αν μας άξιζε να εγκαινιάζουμε εμβολιαστικά κέντρα όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης σε μουσαμάδες και αφίσες, ή να είχαμε καταντήσει ζήτουλες του Μαδούρο ή του Πούτιν για ένα εμβόλιο, όπως τους παρακαλούσαμε για δανεικά υπό την επήρεια του περήφανου ΟΧΙ του 2015, αλλά το να μηδενίζουμε μια προσπάθεια απέναντι σε ένα φαινόμενο παγκόσμιας επιρροής είναι τουλάχιστον θλιβερό.

Βαρέθηκα να ακούω την μόνιμη επωδό ότι κουράστηκε ο κόσμος και θέλει να ξεσκάσει. Κουραστήκαμε επειδή δεν μπορούμε να κολυμπήσουμε (έχουμε άραγε τόσους χειμερινούς κολυμβητές), να κυνηγήσουμε, να ψαρέψουμε, να τρέξουμε στην εξοχή; Εχουμε αραγε αναλογιστεί τι σημαίνει κούραση ενός πληρώματος του ΕΚΑΒ, ενός τραυματιοφορέα, ενός νοσηλευτή, ενός γιατρού σε ΜΕΘ; Εχουμε αναλογιστεί την αγωνία ενός ασθενή που ακούει όλη μέρα τον ήχο του μόνιτορ και του αναπνευστήρα, χωρίς συγγενή; Ποιό περιορισμό βιώνουμε άραγε;

Η πόλη μου καθημερινά έχει πιο πολύ κόσμο στην πλατεία της απ’ ότι πριν την πανδημία, ενώ μετα την Κυριακή του καρναβαλιού άρχισαν τα κρούσματα να ανεβαίνουν. Ενας αγαπημένος φίλος από την Θεσ/νίκη μου έλεγε χθες οτι μπήκε σε ασανσέρ μετα βίας για 3 άτομα και ετοιμάστηκαν να μπούν μαζί του άλλοι δύο ενοικοι της οικοδομής, τους ρώτησε αν ήταν καλύτερο να μην μπούν όλοι μαζί, οπότε εισέπραξε την ειρωνική απάντηση: “Καλά τα πιστεύετε όλα αυτά”; !

Αυτοί οι κύριοι αφού γαμοσταυρίσουν κάθε πρωί τον Χαρδαλιά και την Επιτροπή, βγαίνουν να διαδηλώσουν, να ξεσκάσουν, να κάνουν βόλτα, σαν μην συμβαίνει τίποτε, γιατί η επιτυχία του εγχειρήματος μετατράπηκε σε δυσπιστία και απείθεια. Αφού όλοι λοιπόν έχουμε κλεισμένη και σίγουρη μια ΜΕΘ για τον καθένα, ας συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.

Μόνο θα ήθελα όλοι να κρατήσουμε αυτά που γράφουμε για το τέλος της πανδημίας, για να τα διαβάζουμε αφού τα γραπτά μένουν.

Κι ευχομαι όλοι να γελάμε και να διασκεδάζουμε, χωρίς να λείπει ούτε ένας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button