Ειδήσεις

Περιφερειακή Σύνθεση: Πόσες φορές θα ανακοινώσει το ίδιο έργο ο Περιφερειάρχης;

Ενώ οι αρχαίοι ημών προγονοί υποστηρίζαν πως «η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως», για τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ η επανάληψη αποτελεί μια φθηνή προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών μεσώ των Δελτίων Τύπου που εκδίδει αφειδώς

O λαός μας λέει ‘’το γοργό και χάρη έχει’’. Από την άλλη ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος δεν φαίνεται να το συμμερίζεται. Πιθανόν τον εξυπηρετεί να ανακοινώνει τα ίδια και τα ίδια πολλές φορές, όποτε γιατί να βιάζεται; Το ωραίο είναι ότι αναβαθμίζει τις φωτογραφικές αποτυπώσεις της στιγμής και τις εμπλουτίζει και με νέα πρόσωπα, πιθανόν νομίζοντας ότι θα του είναι υποχρεωμένοι οι συμμετέχοντες στη φωτογράφηση, άλλωστε εάν εξαιρεθούν οι υπηρεσιακοί, από τους υπόλοιπους ελάχιστοι έχουν πραγματική γνώση ή συμμετοχή επί του θέματος.

Έτσι λοιπόν εξέδωσε περιχαρής νέο δελτίο τύπου που αφορούσε σε έργο που μελετήθηκε και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση επί ημερών του προηγούμενου αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κου Ζαγναφέρη, αλλά για λόγους που μόνο ο κος Μέτιος ξέρει το άφησε να λιμνάζει, χρηματοδοτώντας το μόλις τον Οκτώβριο του 2019 (συνοδεύτηκε από σχετικό δελτίο τύπου και φωτογράφηση) και πλέον υπέγραψε και τη σύμβαση κατασκευής. Τρία χρόνια μετά λοιπόν ξεκινάει. Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να κατανοήσει ότι αντί να δίνει έμφαση στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες καλύτερο είναι να δίνει έμφαση στην ουσία και την ταχύτητα υλοποίησης.

Αντίστοιχα έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε από το ΔΣ της Εγνατία Οδός ΑΕ, η δημοπράτηση του 2ου τμήματος του κάθετου άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Το οποίο έχει χρηματοδότηση από το ΠΔΕ από το 2019 αλλά εδώ και τρία χρόνια δεν ενδιαφέρθηκαν, παρά τις οχλήσεις μας, να πιέσουν να προχωρήσει.

Αναμένουμε να υπάρξει πίεση και για την ανάθεση της μελέτης της Ανατολικής παράκαμψης της Ξάνθης, προϋπολογισμού περίπου 6 εκ ευρώ, για την οποία υπήρχε χρηματοδότηση από το ΠΔΕ, έχει ανατεθεί η διαδικασία επίσης στην Εγνατία Οδό ΑΕ, επίσης από το 2019, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη της.

Για την Ξάνθη αλλά και όλη την Περιφέρεια μας, είναι ζωτικής σημασίας οι δημόσιες επενδύσεις ιδιαίτερα σε μία εποχή που οι ιδιωτικές παρουσιάζουν υστέρηση. Κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι ο κόσμος ξεχνάει και δεν επιτρέπεται να καθυστερεί ή να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια για λόγους μικροπολιτικών συμφερόντων του.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Παρακάτω το από Οκτώβριο 2019 Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ μαζί με την αντίστοιχη φωτογραφία:

‘’Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει 6.458.963 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε τμήματα της Εθνικής Οδού 2 εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.   Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης σε συνολικό μήκος 8.848 μέτρων από την περιοχή Τοξοτών έως τον κόμβο Ζυγού και περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευή ερεισμάτων, τοποθέτηση σύγχρονων στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης, διαγραμμίσεις, καθαρισμούς από τη βλάστηση κ.ά.   Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τα συγκεκριμένα τμήματα της Εθνικής Οδού 2 μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Τάσο Παράσχου και ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από την προϊσταμένη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ξάνθης.’’

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button