Ποιος χορτάτος, λέει ο λαός μας, μπορεί να σκεφτεί πως περνά ένας πεινασμένος;

Η υπουργός εργασίας κα Αχτσιόγλου, προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαίωνε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι, μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα έχουν εκκαθαριστεί όλες οι συντάξεις και δε θα υπάρχει πλέον καμία σύνταξη σε εκκρεμότητα.

Οκτώβρης σήμερα κυρία υπουργέ και οι εξαγγελίες σας, όπως και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρέμειναν ανεκπλήρωτες μετεκλογικές εξαγγελίες.

Η υπουργός εργασίας κα Αχτσιόγλου, προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαίωνε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι, μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα έχουν εκκαθαριστεί όλες οι συντάξεις και δε θα υπάρχει πλέον καμία σύνταξη σε εκκρεμότητα.

Οκτώβρης σήμερα κυρία υπουργέ και οι εξαγγελίες σας, όπως και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρέμειναν ανεκπλήρωτες μετεκλογικές εξαγγελίες.

Η όποια προσπάθεια έγινε τις προηγούμενες ημέρες, έχουν σχέση μόνο με μνημονιακή υποχρέωση για να εκταμιευτεί η υποδόση των 800 εκατομ. εκατομμυρίων ευρώ και όχι φυσικά για εξυπηρέτηση των εν δυνάμει συνταξιούχων που καθημερινά βιώνουν την οικονομική σταύρωση τους ανεβαίνοντας τον καθημερινό Γολγοθά τους για να υπερηφανεύεται και να κομπάζει η συγκυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων, των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Από τα τάξιμο κανείς δεν έχασε, ούτε προβληματίστηκε, από το δόσιμο τα βρήκε σκούρα και έπεσε έξω κυρία υπουργέ. Ποιος χορτάτος, λέει ο λαός μας, μπορεί να σκεφτεί πως περνά ένας πεινασμένος;

 

Συνάντηση Τσίπρα – Λαγκάρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με ταύτιση απόψεων για το χρέος και την ταχύτατη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Μετά την 17ωρη συζήτηση και ολοκλήρωση της συμφωνίας και την επιβολή του τρίτου μνημονίου, την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης με τεράστια καθυστέρηση, ο πρωθυπουργός διαμηνύει ένθε καθείθεν ότι, μέχρι τέλους του έτους, το κυβερνητικό διαπραγματευτικό οικονομικό επιτελείο θα έχει κλείσει την τέταρτη αξιολόγηση.

ΝΑΙ σε όλα, στη λογική ψεκάστε… σκουπίστε… τελειώσαμε… από παλιά διαφημιστική καμπάνια προϊόντος καθαρισμού.

Ποτέ η διάρκεια, ο χρόνος, δεν καθορίζει μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση – συμφωνία.

Οι όροι που καθορίζονται και συνυπογράφονται καθορίζουν το διαπραγματευτικό αποτέλεσμα της συμφωνίας.

 

Πολλοί πιστεύουν ότι, ο έλληνας πρωθυπουργός στο άντρο του καπιταλισμού, έχοντας απέναντί του τα γεράκια της παγκόσμιας οικονομίας και τον πλανητάρχη που καθορίζουν τις τύχες του κόσμου, πολύ λίγα περιθώρια, ίσως και κανένα, έχει να αντιταχθεί στις ορέξεις και ειλημμένες αποφάσεις, κατά πολλούς, του Λευκού Οίκου και του υπουργού εξωτερικών, μέχρι πρότινος διευθύνοντα συμβούλου, του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού Exxon Mobile  του Ρεξ Τίλερσον .

Με γεμάτες αποσκευές έφθασε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ και ίσως με άδειες θα επιστρέψει.

 

Πολύ χρήμα διακινείται μέσω των πενταψήφιων τηλεφωνικών συνδέσεων – μηνυμάτων, των τηλεοπτικών σταθμών για συμμετοχή σε κληρώσεις δώρων, αρκετά από τα οποία είναι προσφορά διαφημιστικών εταιρειών.

Με κόστος τηλεφωνικής συμμετοχής στη συνεχώς προβαλλόμενη διαδικασία από παρουσιαστές κατά τη διάρκεια των εκπομπών τους από 2,50 – 3,00 ευρώ… “είναι πολλά τα λεφτά Αρη” θα έλεγε ο Σπύρος Καλογήρου στο Νίκο Κούρκουλο ακόμα και σήμερα.

Η διαδρομή του χρήματος είναι διαφανής;

Αποδίδεται ο ΦΠΑ; Φορολογείται;

 

Επίσκεψη και συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ με τον αμερικανό πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ και έχει πάρει φωτιά το γνωστό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικό επικοινωνιακό παιχνίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Ολοι οι έλληνες πρωθυπουργοί Κων/νος Καραμνλής, Γεώργιος Παπανδρέου, Κων/νος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Γιωργάκης Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς έχουν συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τους τότε αμερικανούς προέδρους.

Δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα, ούτε την Αμερική, σήμερα επί πρωθυπουργίας  Αλέξη Τσίπρα, ούτε ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε αποστολή της ΝΑΣΑ στο ηλιακό μας σύστημα, ούτε φυσικά θα κάνει ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο (την Ελλάδα) και ένα τεράστιο για την ανθρωπότητα, όπως αναφώνησε ο Νιλ Αμστρονγκ που πάτησε πρώτος το πόδι του στη Σελήνη.

Λίγη σοβαρότητα και σεμνότητα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Αντίθετα η υπερβολή κι οι μεγάλες προσδοκίες, μας έχουν προσγειώσει ανώμαλα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button