Ειδήσεις

Αποζημιώσεις ύψους 979.090,75 ευρώ καταβάλει ο ΕΛ.ΓΑ. σε αγρότες και κτηνοτρόφους της Ξάνθης
Τσιλιγγίρης: ¨Εμπρακτη στήριξη στον Πρωτογενή Τομέα , ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ξάνθης"

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Την Τετάρτη 31 Μαρτίου, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 35.349.956,85 ευρώ σε 16.013 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. 

Ο Οργανισμός, χάρη στην έμπρακτη στήριξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του Κράτους, για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των λειτουργικών του δαπανών, καταβάλλει για πρώτη φορά μετά από χρόνια,  σε μια πληρωμή, σε μία δόση, στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις του 2020.

Σημειώνω, επίσης, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους θα εξοφληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τέλος Μαΐου 2021».

Ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης δήλωσε:

“Η παρούσα Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛ.Γ.Α, όπως προκύπτει από τον Κρατικό Προϋπολογισμό , δείχνουν την έμπρακτη στήριξη τους στον Πρωτογενή Τομέα , ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ξάνθης αλλά και για την Ανάπτυξη της Πατρίδας μας”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button