Εκδηλώσεις

Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο ΑΞΙΟΝ: Εφευρετικότητα και τόλμη

Κάθε τάξη του Δημοτικού δημιούργησε και παρουσίασε το δικό της project.

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ο κ. Χρήστος ανέλυσε το γεγονός με ένα πνεύμα που ανασκάπτει αλήθειες και με την προβολή του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ υπό την επιμέλεια του κ. Βερέμη και αφηγητή τον κ. Τατσόπουλο ( και οι δύο επισκέπτες- ομιλητές στο σχολείο μας παλαιότερα).

Στο Νηπιαγωγείο τα ποιήματα έδωσαν και πήραν.

Παρουσιάστηκε επίσης η εξαιρετική επεξεργασία πορτρέτων των ηρώων του κ. Κ. Παπαγιαννούλη.

Η ελληνική επανάσταση είναι μια εκδήλωση φιλελευθερισμού και εθνισμού ταυτόχρονα. Ξαναδίνει πνοή στις προοδευτικές ιδέες, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας και τις μεταλαμπαδεύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ελληνική επανάσταση κατέχει επάξια θέση μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητας δίπλα στη γαλλική επανάσταση. Η γαλλική είναι, όμως, μια απλή εξέγερση, η ελληνική ένας αγώνας για την ανεξαρτησία, για τη δημιουργία κράτους-έθνους.

Γι’ αυτό και από το 1822 γίνονται προσπάθειες σύνταξης συντάγματος.

Τα 200 χρόνια μας δείχνουν ότι, παρά τις αδυναμίες μας, ο λαός αυτός άντεξε πολέμους, διχασμούς, χρεωκοπίες και στέκει σήμερα περήφανα μεταξύ των προνομιούχων λαών του κόσμου. Δείξαμε επανειλημμένα πως ο μεταξύ μας φθόνος και η καχυποψία πάντα δυσκολεύουν την πρόοδο, ωστόσο το φιλότιμο και ο πατριωτισμός μας κράτησαν όρθιους. Δυο αιώνες ελευθερίας είναι σπουδαίο επίτευγμα.

Χρόνια πολλά σ’ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές εκπαιδευτικούς.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΞΙΟΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button