Ειδήσεις

Δήμος Πρότυπο: ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κ. Πρόεδρε, ή κ. Αντιπρόεδρε αφού σήμερα αναπληρώνετε τον Πρόεδρο ο οποίος είναι σε αναρρωτική άδεια, οφείλω και σήμερα να καταγγείλω την επαναφορά του κ. Φ.Χ. στο Δημοτικό Συμβούλιο ως παράνομη και ως περιφρόνηση των δικαστηρίων και εν προκειμένω του ΣτΕ που θα εκδικάσει τις αιτήσεις ακύρωσης τόσο της αργίας όσο και της έκπτωσης.

Δεν είναι της παρούσης να αναφερθώ σε όσα έχουν προηγηθεί μέχρι σήμερα… παρά μόνον στο γεγονός ότι λίγες μέρες πριν, πιθανόν και μία ημέρα πριν εκδοθεί η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος ενδεχομένως, τον συμπεριέλαβε στην πλατφόρμα του e-meeting που χρησιμοποιεί επίσημα ο Δήμος προκειμένου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μέλη του, να έχουμε πρόσβαση στα θέματα του Δήμου, να λαμβάνουμε τα απαραίτητα στοιχεία εισηγήσεις και έγγραφα για την εκτέλεση των καθηκόντων μας, καθώς και την πρόσκληση για τα όργανα στα οποία συμμετέχουμε.

Κοινοποιήθηκε επίσης κατά κόρον, από τον Τοπικό Τύπο Ενημέρωσης, η επαναφορά του στο Δημοτικό Συμβούλιο και από ενημέρωση που είχα από εσάς μου μεταφέρατε ότι ο Πρόεδρος, σας διαβεβαίωσε ότι όλα έγιναν νομίμως και σήμερα ακούσαμε όλοι να ρωτάτε και επανειλημμένα μάλιστα αν είναι παρών στην Συνεδρίαση.

Λοιπόν όχι μόνο ήταν παρών, συμμετείχε στην Συνεδρίαση και ψήφισε τελικά όλα τα θέματα… που συζητήθηκαν.

Ζήτησα επιτακτικά «τα έγραφα» που ανέφερε ότι είδε και έκριναν ότι είναι «σωστά» όπως είπε ο εκτελών χρέη Προέδρου Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (υποθέτω την γνωμοδότηση του ιδιώτη δικηγόρου),  επισήμανα ότι έπρεπε να ενημερωθεί για αυτά το Σώμα στην αρχή της Συνεδρίασης, όπως όφειλαν σύμφωνα με το Νόμο και όπως ενημέρωσαν το Σώμα όταν ο εν λόγω, κρίθηκε έκπτωτος με την απόφαση του κ. Συντονιστή.

«Τα έγγραφα» αυτά, με τα οποία αποφασίστηκαν οι ενέργειες του Προέδρου και της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες ενέργειες φρονώ ότι κινούνται τουλάχιστον σε ακροβατισμούς, μου δήλωσε ότι είναι στη Νομική Υπηρεσία.

Ανέφερα επίσης ότι η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ δεν σημαίνει επαναφορά του, αλλά μόνο αναστολή της έκπτωσής του.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, στα Δικαστήρια των οποίων οι αποφάσεις είναι απολύτως σεβαστές, ισχύει επί ασφαλιστικών μέτρων, η αρχή της απαγόρευσης της ικανοποίησης του αιτούμενου με την αίτηση ακύρωσης «δικαιώματος».

Τους γνώρισα επίσης ότι οφείλει, σε αυτή «τη φάση» τουλάχιστον, το ΔΣ να αναμείνει την απόφαση του ΣτΕ επί της αίτησης ακύρωσης της απόφασης έκπτωσης του κ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ.

Ζήτησα από την αρχή αυτής της ιστορίας και δυστυχώς ήμουν αναγκασμένος, να το ζητήσω και σήμερα, τον αποκλεισμό του κ. Φ.Χ. από την συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά και από κάθε συμμετοχή του σε θέματα του Δήμου, όπως προβλέπεται.

Το αίτημα της Παράταξής μας δεν έγινε δεκτό και επανήλθα λέγοντας ότι άποψη μου είναι ότι η επαναφορά του είναι ενδεχομένως παράνομη για τον επιπλέον λόγο ότι, ακόμη και αν ακυρωθεί η έκπτωση, ενδεχομένως «η αργία» παραμένει σε ισχύ και πλήρως ενεργή.

Έθεσα, θέμα παράνομης σύνθεσης του Δ.Σ., λόγω της συμμετοχής του σε αυτό και ότι αν μη τι άλλο εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε όχι μόνο την νομιμότητα αλλά και την έδρα της Παράταξής μας την οποία έπρεπε να είχε ήδη καταλάβει το μέλος μας κ. Αθανάσιος Χατζηαντωνίου.

Ως επικεφαλής της Παράταξής μας, αλλά και ολόκληρη η Παράταξή μας, «η παράταξη της μείζονος πλειοψηφίας», ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ από την Συνεδρίαση, παρότι τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης ήταν πολύ σημαντικά, κάποια από αυτά αφορούσαν και την Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης και θα θέλαμε να τα ψηφίσουμε!!!

Επισήμανα επίσης ότι θα ζητήσω με αίτησή μου όλα τα έγγραφα τα οποία αφορούν το ζήτημα και δεν κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τα πρακτικά της συνεδρίασης – έγγραφα και ηχητικά -, προκειμένου να υποβάλλω αναφορά στον κ. Συντονιστή, στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης αλλά θα εξετάσουμε και το ενδεχόμενο να απευθυνθούμε και στην Εισαγγελία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκε με την συμμετοχή και ψήφιση των θεμάτων από τον κ. Φ.Χ. και ολοκληρώθηκε τελικά μετά από πέντε περίπου ώρες όπως μας πληροφόρησαν,  με το σύνολο των δέκα (10) Δημοτικών Συμβούλων της διοικούσας παράταξης και τεσσάρων (4) της ελάσσονος αντιπολίτευσης επί συνόλου σαράντα (40) Δημοτικών Συμβούλων.

 

  Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

π. Δήμαρχος Ξάνθης

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button