Ειδήσεις

Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!!!

Τα μέλη του ιατρικού team του ΑΟ ΞΑΝΘΗ στα πλαίσια της περαιτέρω επιμόρφωσης τους σχετικά με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πάνω στον αθλητισμό παρακολουθήσαν το διαδικτυακό σεμινάριο “INFRARED THERMOGRAPHY in health and sport field” της ThermoHuman.

Τι είναι θερμογραφία

Η θερμογραφία είναι μία διαδικασία με την οποία εξάγονται διαγνωστικές ενδείξεις από εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες υπερύθρων του ανθρώπινου σώματος. Είναι μια μη επεμβατική τεχνική που επιτρέπει στον εξεταστή να απεικονίσει τις αλλαγές στη θερμοκρασία της επιφάνειας του δέρματος.

Η θερμογραφία χρησιμοποιείται μέσω της χρήσης υψηλής ευκρίνειας θερμογραφικές κάμερες. Πολλές ερευνητικές μελέτες έχουν αναφερθεί εκτενώς στην χρησιμότητα και τα οφέλη της υπέρυθρης θερμογραφίας στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια.

Το ιατρικό team του ΑΟΞ έχει προχωρήσει ήδη στη χρήση αυτής της μεθόδου που μπορεί να αποτελέσει ένα υποστηρικτικό εργαλείο διάγνωσης και διαχείρισης τραυματισμών, βοηθώντας τις ιατρικές ομάδες να εξοικονομήσουν χρόνο και να μειωθεί το κόστος. Η θερμογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα μέσο παρακολούθησης της διαδικασίας αποκατάστασης πριν ο αθλητής επιστρέψει στις αθλητικές δραστηριότητες της ομάδας.

Ο ΑΟΞ είναι η μοναδική ομάδα από την Ελλάδα που έχει την συγκεκριμένη τεχνογνωσία που χρησιμοποιείται στην Ισπανία, Γαλλία, Αμερική (NBA), Μεξικό κ.α.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button