Ειδήσεις

Περιφερειακή Σύνθεση: «Η ημιμάθεια, τα ψέματα και … τα εργατικά χέρια στη γεωργική παραγωγή»

Πρόσφατα σημειώθηκαν σχόλια και διαμαρτυρίες σε σχέση με τον περιορισμένο αριθμό εργαζομένων από τρίτες χώρες για τις γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες της ΑΜΘ με την έκδοση του ΦΕΚ Β’ 431/2021. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο στην Π.Ε. Καβάλας και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχουν εντατικές καλλιέργειες. Στην συνέχεια παρακολουθήσαμε κοινοβουλευτικές προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα των εργατικών χεριών που προκλήθηκε. Ευχόμαστε αυτές να επιλύουν το πρόβλημα ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η παραγωγική διαδικασία.

Δεν πάψαμε, όμως, να αναζητούμε την αλήθεια σχετικά με την έκδοση του ΦΕΚ κι έτσι διαπιστώσαμε ότι το «φταίξιμο» δεν ανήκει στο κακό Υπουργείο το οποίο ενέκρινε για τις Π.Ε. της ΑΜΘ έναν μικρό αριθμό εργατικών χεριών αλλά στην διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία μόνη της ζήτησε τον περιορισμένο αριθμό εργατικών χεριών, όπως αυτό αποδεικνύεται από τα με Αριθμό Πρωτοκόλλου ΔΒΜΑ οικ.490/25-9-2020 της Περιφέρειας κεντρικά & 2320/17-9-2020 της Π.Ε. Καβάλας. Επίσης, το ότι ζητήθηκαν «εργάτες γης» «εργάτες κτηνοτροφίας», γεγονός για το οποίο καυχήθηκαν ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, με εξαρτημένη εργασία φανερώνει ότι τα μέλη της διοίκησης της Περιφέρειας δεν κατανοούν «!» τα ισχύοντα στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε σχέση με θέματα όπως η πρόσληψη και η ασφάλιση εργαζομένων.

Όλα αυτά οδηγούν στην ίδια διαπίστωση ότι η ημιμάθεια των Αντιπεριφερειαρχών της διοίκησης της Περιφέρειας αλλά και οι αναλήθειες που με ευκολία εκστομίζουν δημιουργούν προβλήματα κάθε φορά και σε έναν παραγωγικό κλάδο της περιοχής μας. Αυτή την φορά στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Έτσι κάθε φορά οι άνθρωποι που με δυσκολία καταφέρνουν να παράγουν με επιτυχία παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία π.χ. πιστοποιημένα γεωργικά προϊόντα τα οποία εξάγονται, έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο την ημιμάθεια, όσο και τα ψεύδη της διοίκησης.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button