ΓΙΑ 10η ΧΡΟΝΙΑ Η EUROBANK ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Στηρίζοντας έμπρακτα την Παιδεία για 10η συνεχή χρονιά, η Eurobank βράβευσε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στην Ξάνθη, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Ξάνθης, Δράμας, Έβρου, Καβάλας και Ροδόπης, καθώς και έναν αριστούχο από τον νομό Κυκλάδων που φοιτά στο πανεπιστήμιο της Θράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

 

Στηρίζοντας έμπρακτα την Παιδεία για 10η συνεχή χρονιά, η Eurobank βράβευσε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στην Ξάνθη, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Ξάνθης, Δράμας, Έβρου, Καβάλας και Ροδόπης, καθώς και έναν αριστούχο από τον νομό Κυκλάδων που φοιτά στο πανεπιστήμιο της Θράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

 

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που ξεκίνησε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Περιβάλλοντος. Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» πραγματοποιείται φέτος για 10η χρονιά και μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 11.800 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.

 

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

 

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  

 

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, υπεύθυνος Τουρισμού και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Δημήτρης Χαϊτίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης Αλέξανδρος Κυριακίδης και Παναγιώτης Ταρενίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης Γεώργιος Κολλάρος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Παρέστησαν επίσης, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Παρθένα Ζαφειριάδου, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

 

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, ο οποίος συνεχάρη τους αριστούχους και τις οικογένειές τους και σημείωσε ότι στην περίοδο κρίσης των αξιών που ζούμε, η πρωτοβουλία της Eurobank αποτελεί φως στο τούνελ.

 

Ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Χαϊτίδης εξήρε το πρόγραμμα της Τράπεζας που εδώ και μια δεκαετία έχει βραβεύσει 12.000 μαθητές, δίνοντας αξία στην αριστεία και ελπίδα στους νέους.

 

Στη συνέχεια, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και υπεύθυνος Τουρισμού και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, ευχήθηκε η νέα γενιά να γίνει καλύτερη από την προηγούμενη, ενώ συνεχάρη την Eurobank για την πρωτοβουλία της, που οφείλει να βρει και άλλους μιμητές.

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, τόνισε ότι το πρόγραμμα επιβράβευσης των άριστων από την Eurobank έχει γίνει πλέον θεσμός, και αναδεικνύει την προσπάθεια των άξιων παιδιών, ενώ συνεχάρη τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς τους.

 

Τέλος, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Παρθένα Ζαφειριάδου, χαιρέτισε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Τράπεζας, γιατί προάγει την αριστεία στους νέους, στους οποίους οφείλουμε όλοι να επενδύσουμε για να αναπτυχθεί η χώρα μας.

 

Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Δράμας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας,το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Αρχοντούλα Γκουτζιούλη, στο Νομό Έβρου, στο 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, για την Ειρήνη-Ζαχαρώ Λαζαρίδου,στο Νομό Καβάλας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλαςγια τον Αναστάσιο Λουτρούκη,στο Νομό Ξάνθης, στο 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθηςγια τη Γεωργία Μίγγου καθώς και στο Νομό Ροδόπης, στο 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνήςγια τη Μαρίνα-Τριανταφυλλιά Κοτζαμάνη.

 

Τέλος, στην ομιλία της, η Βοηθός Γενικός Διευθυντής και Διευθύντρια Δικτύου καταστημάτων Βορείου Ελλάδος της Eurobank κα Ντίνα Παπαποστόλου τόνισε ότι «για την Eurobank, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

 

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ξάνθης, Δράμας, Έβρου, Καβάλας και Ροδόπης, καθώς και του νομού Κυκλάδων, έλαβαν οι εξής:

 

  1. Χριστίνα Αγαποπούλουαπό το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής
  2. Νικόλαος Αθανασίουαπό τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Νικηφόρου
  3. Βασίλειος Αθυμαρίτηςαπό το Γενικό Λύκειο Μυκόνου
  4. Δήμητρα Αλεξιάδουαπό το Γενικό Λύκειο Δοξάτου
  5. Παρθένα-Μαριάννααπό το Αρσονιάδου Γενικό Λύκειο Κρηνίδων
  6. Γρηγορία Βαμβακερούαπό το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης
  7. Αναστασία Βεζυρίδου από το Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης
  8. Αικατερίνη Βουλγαρίδουαπό το 3ο Γενικό Λύκειο Καβάλας
  9. Χρήστος Γκορόγιαςαπό το Γενικό Λύκειο Αβδήρων

10.  Βασιλεία Γκουντουλάκηαπό το 1ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας

11.  Αρχοντούλα Γκουτζιούληαπό το 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας

12.  Ανέστης Δημάκηςαπό το 1o ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης

13.  Δέσποινα Ζαγκλαβάρααπό το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

14.  Αναστασία Ζαμπουνίδουαπό το 2ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας

15.  Αναστάσιος Ζησάκηςαπό το Γενικό Λύκειο Σαμοθράκης

16.  Θεοχάρης Θεοδωράκηςαπό το 3o Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης

17.  Αικατερίνη Καπαμάαπό το Γενικό Λύκειο Φερών

18.  Αθανάσιος Καπουλούςαπό το 1o ΕΠΑΛ Διδυμότειχου

19.  Ευάγγελος Καρατάσιοςαπό το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κομοτηνής

20.  Γεωργία Καφετζοπούλουαπό το Γενικό Μουσικό Λύκειο Κομοτηνής

21.  Δημήτριος Κελεσάκηςαπό το 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

22.  Μαρίνα-Τριανταφυλλιά Κοτζαμάνηαπό το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

23.  Ευάγγελος Κούτραςαπό το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

24.  Ειρήνη-Ζαχαρώ Λαζαρίδουαπό το 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης

25.  Σωτηρία Λαζάρουαπό το Γενικό Λύκειο Λιμεναρίων Θάσου

26.  Αναστάσιος Λουτρούκηςαπό το 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

27.  Αικατερίνη Μανδρατζίδουαπό το Γενικό Λύκειο Νέας Βύσσας

28.  Γεωργία Μίγγουαπό το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης

29.  Ειρήνη-Χρυσοβαλάντω Μπογιατζόγλουαπό το Γενικό Λύκειο Ποδοχωρίου

30.  Βασιλική Μπούρααπό το Γενικό Λύκειο Τυχερού

31.  Αθανασία Μπρατίδου-Παρλαπάνηαπό το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο ‘Αξιον

32.  Ευστάθιος Οφλίδηςαπό το Γενικό Λύκειο Ν. Περάμου

33.  Ιωάννης Παναγιωτίδηςαπό το Γενικό Μουσικό Λύκειο Ξάνθης

34.  Δέσποινα Παναγιωτίδουαπό το Γενικό Μουσικό Λύκειο Δράμας

35.  Γεώργιος Παντελίδηςαπό το Γενικό Λύκειο Λιμένα Θάσου

36.  Ζωή Παπαδάκηαπό το Γενικό Λύκειο Διδυμότειχου

37.  Δήμος Παπαδημητρίου από το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

38.  Ιωάννης Παπακοσμάςαπό το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης

39.  Θεόδωρος Πέγιογλουαπό το Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης

40.  Ευστάθιος- Παναγιώτης Πολίτης Περβανίδηςαπό το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας

41.  Ελένη Πότσιουαπό το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης

42.  Ζαφειρούλα Σαπουνίδουαπό το Γενικό Λύκειο Κ. Νευροκοπίου

43.  Αικατερίνη Σουφλέρηαπό το Γενικό Λύκειο Ιάσμου

44.  Πασχαλία Στάικουαπό το Γενικό Λύκειο Προσοτσάνης

45.  Αικατερίνη Στεργιάννηαπό το Γενικό Λύκειο Σουφλίου

46.  Ευάγγελος-Φοίβος Σωτηριάδης-Τσελεκτσίδηςαπό το Γενικό Μουσικό Λύκειο Καβάλας

47.  Ζωή-Μαρία Σωφρονίδουαπό το Γενικό Λύκειο Καλαμπακίου

48.  Γεώργιος Τσαχαλίδης από το Γενικό Λύκειο Νικήσιανης

49.  Παναγιώτα Φλώρουαπό το 4ο Γενικό Λύκειο Δράμας

50.  Κυριακή-Λυδία Φωτακάκηαπό το 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης

51.  Ιωάννα Χατζηαλέξηαπό το Γενικό Λύκειο Ξυλαγανής

52.  Κωνσταντίνα Χατζηανδρέουαπό το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης

53.  Ελισάβετ Χατζηευαγγέλου από το 2o ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης

54.  Κωνσταντίνος Χατζηευφραιμίδηςαπό το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης

55.  η Νουράν Χουσεΐν Μπασιάαπό το Γενικό Λύκειο Γλαύκης

56.  Μιχαέλα-Δέσποινα Χριστακάκηαπό το Γενικό Λύκειο Σαπών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button