Άρθρα

Στράτος Κοντός στον ΕΤ: Με συμμετοχή των πολιτών οι αποφάσεις για την Ξάνθη

Τα σχέδιά του για μια διαφορετική Ξάνθη, αν εκλεγεί, «ξεδιπλώνει» στον «Ελεύθερο Τύπο» ο υποψήφιος δήμαρχος Στράτος Κοντός.

Πώς έχετε σκοπό να δημιουργήσετε μια Ξάνθη Αλλιώς; Ποιοι είναι οι πυλώνες του προγράμματός σας;

Η δημιουργία μιας Ξάνθης Αλλιώς δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, είναι στόχος ζωής και θα τον επιτύχουμε βασισμένοι σε τρεις πυλώνες δράσης. Πρώτον, στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, προωθώντας την ασφάλεια, την Υγεία και το περιβάλλον. Δεύτερον, ενισχύουμε την οικονομική ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τέλος, επιδιώκουμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου, προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις στις ανάγκες των πολιτών και προωθώντας τη διαφάνεια και τη συμμετοχή τους στη διακυβέρνηση.

Ο συνδυασμός σας συνδυάζει την εμπειρία με το νέο αίμα. Με ποια κριτήρια έχετε επιλέξει τους συνεργάτες σας;

Η επιλογή των υποψηφίων του συνδυασμού μας έχει βασιστεί σε κριτήρια που αντανακλούν τη φιλοσοφία και τους στόχους της ομάδας μας. Φροντίσαμε να καταρτίσουμε ένα συνδυασμό με άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την Ξάνθη μας και την ίδια προσήλωση στην ανάγκη να δουλέψουμε σκληρά για το μέλλον της. Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που έχουν εμπειρία και γνώση στους τομείς που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η κινητικότητα και η προσβασιμότητα, η αστική ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και οι κοινωνικές υπηρεσίες. Επιπλέον, σημαντικό για εμάς ήταν να διασφαλίσουμε ότι η ομάδα μας αποτυπώνει την ποικιλομορφία του πληθυσμού μας και μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των πολιτών.

Ποιες θα είναι οι άμεσες κινήσεις, αν οι πολίτες της Ξάνθης αποφασίσουν πως θα είστε ο νέος δήμαρχος της πόλης;

Στόχος μου είναι από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης του δήμου μας να γίνει αντιληπτό στους πολίτες μας ότι πλέον εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στην οποία θα έχουν λόγο για όσα πραγματοποιούνται και για όσα πρέπει να γίνουν. Είναι προφανές ότι πρέπει να συνεργαστούμε στενά με τους δημότες μας, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε άμεσα όσα χρειάζεται ο τόπος. Παρεμβάσεις στην καθαριότητα, την κινητικότητα και την προσβασιμότητα οι οποίες μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών αποτελούν το πρώτιστο μέλημά μας, σε συνδυασμό με την παροχή υποστήριξης στις ευπαθείς ομάδες.

Ποιο θα είναι το μοντέλο λειτουργίας του Δήμου Ξάνθης την επόμενη μέρα, αν εκλεγείτε;

Επιδίωξή μου είναι μαζί με τους συνεργάτες μου να εφαρμόσουμε ένα μοντέλο λειτουργίας του δήμου που θα βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές: άμεση δημοκρατία, ανοικτή διακυβέρνηση και σκληρή δουλειά. Πρόθεσή μας είναι να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων μέσω διαδικτυακών πλατφορμών και ανοικτών διαβουλεύσεων, να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και την πρόσβαση του κοινού στις οικονομικές δραστηριότητες του δήμου και να δουλέψουμε αφοσιωμένα για τη βελτίωση της πόλης μέσω επενδύσεων σε υποδομές και προγράμματα που θα ενισχύσουν την ποιότητα ζωής και την οικονομία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button