Ειδήσεις

Μανώλης Τσέπελης: Η εγκατάσταση και λειτουργία Ανεμογεννητριών στη Σταυρούπολη, θα έχει καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Με επιστολή του, ο Δήμος Ξάνθης  προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας , προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ,  την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021,  αναφέρεται  στην αίτηση χορήγηση άδειας για την κατασκευή Αιολικού Σταθμού, στην ορεινή περιοχή Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης και σημειώνει ότι, η εξέλιξη μιας τέτοιας εγκατάστασης, θα έχει καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις,  στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης τονίζει ότι, το Δάσος της  ”Χαϊντούς” ή αλλιώς Δρυμού, στο ανατολικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου οροσειράς Ροδόπης στον Ν. Ξάνθης, βρίσκεται εντός της  προστατευόμενης και ενταγμένης στο δίκτυο NATURA περιοχής, με ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία και φυσικό  κάλλος, ενώ αναφέρεται στην ιδιαίτερη χλωρίδα και την πλούσια πανίδα της περιοχής, που θα βλαφτεί ανεπανόρθωτα.

Η ανάπτυξη ενός  μοντέλου ήπιου τουρισμού, που επιτρέπει την εναρμόνιση της τουριστικής και εμπορικής δραστηριότητας, με το παρθένο φυσικό τοπίο, που πραγματοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες,  καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων μέσα από εθνικά και περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα  με σκοπό την ήπια και φιλική στο περιβάλλον ανάπτυξη του φυσιολατρικού, περιπατητικού και εναλλακτικού τουρισμού, είναι τα ζητούμενα για την ευρύτερη περιοχή, σημειώνει  ο Δήμαρχος Ξάνθης, στην επιστολή του.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης  καταλήγει, λέγοντας ότι,  μεταφέρει ουσιαστικά, τις βάσιμες και τεκμηριωμένες ανησυχίες όλων των κατοίκων της Ξάνθης, ευελπιστώντας  πως θα συμβάλλουν αποφασιστικά, στις άμεσες ενέργειες από την πλευρά του κράτους , ώστε να αποτραπεί μια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή, τόσο για το Ν. Ξάνθης, όσο και για το σύνολο της χώρας μας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button