“Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ”

Την Κυριακή το απόγευμα η κριτική επιτροπή του πρώτου πανελλήνιου διαγωνισμού ζωγραφικής του συλλόγου αιμοδοτών Ξάνθης “ΑΓΑΠΗ” που αποτελούνταν από τους Κηπουρό Κωνσταντίνο υπεύθυνο μηχανογράφησης του συλλόγου αιμοδοτών, Σεργκενλίδη Κρυωνά ζωγράφο, Σάββα Μελισσόπουλο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Αλέξανδρο Παυλικιάνο Δημοσιογράφο-ζωγράφο, (Το πέμπτο μέλος της επιτροπής ο κ.

Την Κυριακή το απόγευμα η κριτική επιτροπή του πρώτου πανελλήνιου διαγωνισμού ζωγραφικής του συλλόγου αιμοδοτών Ξάνθης “ΑΓΑΠΗ” που αποτελούνταν από τους Κηπουρό Κωνσταντίνο υπεύθυνο μηχανογράφησης του συλλόγου αιμοδοτών, Σεργκενλίδη Κρυωνά ζωγράφο, Σάββα Μελισσόπουλο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Αλέξανδρο Παυλικιάνο Δημοσιογράφο-ζωγράφο, (Το πέμπτο μέλος της επιτροπής ο κ. Ουτατζής διευθυντής Ι.Θ.Τ.Π απουσίαζε για προσωπικούς λόγους), συγκεντρώθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Ορφέας”, προκειμένου να κρίνουν τα έργα ζωγραφικής των παιδιών που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα “Η αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των παιδιών”.

Ο κ. Κηπουρός Κωνσταντίνος ανέφερε ότι η επιτροπή του διαγωνισμού επέλεξε κατά την κρίση της τις καλύτερες ζωγραφιές των παιδιών. Τα αποτελέσματα της επιτροπής θ’ ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Τόνισε ότι θα βραβευθούν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν απ’ όλη την Ελλάδα, ήτοι 381 τον αριθμό, είτε μεμονωμένα, είτε μέσω των σχολείων τους και θα τιμηθούν επίσης τα σχολεία, τα εργαστήρια ζωγραφικής, και φυσικά οι τρείς νικητές από κάθε κατηγορία. Το πρώτο βραβείο θα είναι χρυσό, ασημένιο το δεύτερο και το τρίτο θα είναι χάλκινο μετάλλιο.

Οι κατηγορίες είναι τρείς. Πρώτη κατηγορία κάτω των δέκα ετών, δεύτερη κατηγορία από 10-12 ετών και η τρίτη από 12-15 ετών.

 

ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, μέλος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση είδε με χαρά την πρωτοβουλία του συλλόγου αιμοδοτών της Ξάνθης και συνεχάρει τους εμπνευστές και τους διοργανωτές.

“Δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση σαν πρωτοβάθμια εκπαίδευση να κρίνουμε τα έργα των παιδιών και είδαμε για μία ακόμη φορά τη δύναμη της ψυχής των παιδιών που με τα έργα τους έδωσαν μαθήματα, πολιτισμού, αλληλεγγύης, συνύπαρξης πολυπολιτισμικότητας και μας έδωσαν το μήνυμα ότι η Ελλάδα παρ όλα τα προβλήματα θα μπορέσει να δημιουργήσει το αύριο.

Πιστεύω ότι η αιμοδοσία με την αλληλεγγύη που διδάσκει και τον αλτρουισμό που εμπεριέχει τελικά είναι πρωτοστάτης σε αυτή την διαδικασία, που έχει ανάγκη όλη η κοινωνία. Τα έργα πραγματικά ήταν καταπληκτικά, δεν ξέραμε πιο να πρωτοδιαλέξουμε”.

Ο κ. Μελισσόπουλος ανέφερε ότι αυτά τα έργα θα ζητήσει από το Σύλλογο Αιμοδοτών να του τα δώσει και να τα εκθέσει στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως ένα μικρό δείγμα τιμής στους μαθητές που διακρίθηκαν και συμμετείχαν σε αυτό τον διαγωνισμό.

“Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, συγχαρητήρια στην κριτική επιτροπή και θέλω αυτό ο σύλλογος αιμοδοτών να το κάνει θεσμό και να συμμετέχει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση με μεγάλη χαρά”.

 

ΚΡΥΩΝΑΣ  ΣΕΡΓΚΕΝΛΙΔΗΣ

Ο Κρυωνάς Σεργκενλίδης, στον διαγωνισμό συμμετείχαν και μαθητές από το εργαστήριο ζωγραφικής του, ανέφερε ότι ως ζωγράφος, ως εκπαιδευτικός και ως δάσκαλος ζωγραφικής συγκινήθηκε ιδιαίτερα από τον όγκο της δουλειάς των παιδιών και από την ποιότητα.

“Τα παιδιά λειτουργούν νοηματικά, αλλά και μέσα από αυτές τις νοηματικές παρεμβάσεις κοιτάξαμε να διαλέξουμε αυτές οι οποίες ήταν εικαστικές. Δηλαδή να μπορεί το παιδί να εκφράσει την άποψη του για την αιμοδοσία αλλά μ’ έναν εικαστικό τρόπο. Εκεί δυσκολευτήκαμε πολύ γιατί ήταν πολλά τα έργα γιατί και το νόημα τους είχε να πει πολλά αλλά και η ζωγραφική τους. Προσπαθήσαμε να μην αδικήσουμε τη δουλειά των παιδιών”.

Πρωτοβουλίες σαν αυτές που παίρνει ο σύλλογος αιμοδοτών Ξάνθης είναι αξιέπαινες και ευχή όλων είναι να βρουν μιμητές και από άλλους φορείς του νομού μας.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button