ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ

Τέλειωσαν οι  τακτικές ποδηλατο-βόλτες για τον ΠΗΓΑΣΟ

 

Τέλειωσαν οι  τακτικές ποδηλατο-βόλτες για τον ΠΗΓΑΣΟ

 

Την τελευταία ημερήσια τακτική ποδηλατο-βόλτα πραγματοποίησε το Αστικό-Παιδικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ, καθώς το πρωινή της περασμένης Κυριακής 30 και πλέον ποδήλατα έφτασαν στον πανέμορφο χώρο αναψυχής που βρίσκεται στο ξωκλήσι Ζωοδόχου Πηγής και Προφήτη Ηλία Λευκόπετρας. Μέσα σε ένα καταπράσινο και μοναδικό τοπίο, οι παρευρισκόμενοι χάρηκαν το περιβάλλον και τις ομορφιές του, δίνοντας το παράδειγμα και ακολουθώντας την οικολογική φύση του ποδήλατου. Περίπου 40΄χρειάστηκαν οι ποδηλάτες για να μεταβούν στην Λευκόπετρα, ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο προς Ίασμο – Κομοτηνή.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολούθησαν και πολλά παιδιά με τις οικογένειές τους δίνοντας το στίγμα και τα χαρακτηριστικά του Αστικού – Παιδικού τμήματος του ΠΗΓΑΣΟΥ.

 

 

 

Μέσω διαδικτύου οι  ποδηλατο-βόλτες εν όψει χειμώνα

 

Ο  ΠΗΓΑΣΟΣ θα συνεχίσει  -όσο ο καιρός επιτρέπει- τις βραδινές ποδηλατοβόλτες της Τετάρτης εντός πόλης, ενώ από την ιστοσελίδα του συλλόγου θα υπάρχει πληροφόρηση για τυχόν εμβόλιμες όσο και άτυπες εκδρομές- αποδράσεις  καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους και εφόσον θα υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών. Έτσι λοιπόν αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν τις βόλτες με το ποδήλατο, αρκεί να το γνωστοποιήσουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου αλλά και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook) . Ο ΠΗΓΑΣΟΣ θα φροντίσει να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την ποδηλατο-βόλτα.

 

 

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ και πάλι στα σχολεία

 

Το  Αστικό – Παιδικό ποδηλατικό τμήμα θα συνεχίσει τις ποδηλατο-δράσεις όλο το χρόνο.

Αυτές συμπεριλαμβάνουν κυρίως εκπαιδευτικές επισκέψεις πληροφόρησης και ενημέρωσης στα σχολεία αλλά και συνδιοργανώσεις με κοινωνικούς φορείς της πόλης και υπηρεσίες (πχ Τροχαία, Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης Δίκτυο Λόγου και Πράξης κα).

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν ετοιμάσει ένα νέο εκπαιδευτικό πακέτο σχολικής αγωγής με θέμα το ποδήλατο για την Α΄/θμια και Β΄/θμια Εκπ/ση και προτίθενται να το προωθήσουν και να παρουσιάσουν στα σχολεία. Μεταξύ άλλων η θεματολογία περιλαμβάνει σποτ και βίντεο με θέμα την σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά, αλλά και πρακτική – βιωματική παρουσίαση διαφορετικών τύπων ποδηλάτων και ειδών εξοπλισμού. Αναμένονται οι προσκλήσεις.

 

 

Κομοτηναίοι επισκέφτηκαν τον ΠΗΓΑΣΟ

 

Ευχάριστη έκπληξη στην τακτική ποδηλατοβόλτα του ΠΗΓΑΣΟΥ στην Λευκόπετρα, αποτέλεσε η παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας του ποδηλατικού συλλόγου Κομοτηνής «Onbikes». Ο Άνθιμος Σεβδυνίδης πρωτοστάτισε της πρωτοβουλίας, ενώ η παρέα έδωσε τα εύσημα στους υπευθύνους του ΠΗΓΑΣΟΥ για την ωραία και οργανωμένη ποδηλατο-βόλτα, όπως και για την ομορφιά του Ξανθιώτικου τοπίου.  Οι  «On bikes» Κομοτηνής κάλεσαν τον Ξανθιώτικο σύλλογο να εντείνουν και να ακολουθήσουν κι άλλες διμερείς επαφές και συναντήσεις στα πλαίσια συνεργασίας των αστικών ποδηλατικών ομάδων.  Ιδιαίτερη αναφορά συμφωνήθηκε να δοθεί στην επερχόμενη από το 2014 νέα χρονιά έτσι ώστε να υπάρξουν θεσμοθετημένες συναντήσεις και εκδηλώσεις των δύο συλλόγων.

 

 

 

Όποιος του βαστάει……με ποδήλατο στον Ίασμο !

 

Πάντως για τους τολμηρούς της ποδηλασίας ορίστηκε άτυπη συνάντηση –εκτός προγράμματος – για την ερχόμενη Κυριακή 27/10 με «κοινό σημείο» συνάντησης Ξάνθης – Κομοτηνής τον Ίασμο, στον οποίο και θα συναντηθούν εκ νέου οι δυο ποδηλατικοί σύλλογοι. Υπενθυμίζουμε –για κάθε ενδιαφερόμενο- ότι μέχρι το κεφαλοχώρι του Ίασμου είναι 27 χλμ, ενώ χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα μετάβασης. Η ποδηλατική πρόταση απευθύνεται σε κάθε θαρραλέο Ξανθιώτη ποδηλάτη και η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 της Κυριακής 27/10 από την κεντρική πλατεία.

Σημειώνεται ότι η ποδηλατο-δράση αντενδείκνυται για παιδιά.

 

 

 

 

Αναζητείται …χορηγός !

 

Την πρόθεση του για εξεύρεση οικονομικού χορηγού ενόψει της επερχόμενης νέας σαιζόν, πρόκειται να γνωστοποιήσει στο κοινό και προς κάθε ενδιαφερόμενο το αγωνιστικό ποδηλατικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ. Ο Ξανθιώτικος σύλλογος οργανώνεται από νωρίς προκειμένου να μην αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα στον σχεδιασμό και υλοποίηση του νέου αγωνιστικού προγράμματος, που περιλαμβάνει αρκετές μετακινήσεις και αγωνιστικές συμμετοχές σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος Β. Ποιμενίδης έθεσε το θέμα στο ΔΣ του συλλόγου, με τις τελικές αποφάσεις να μετατίθενται για τοις επόμενες συνεδριάσεις.

 

 

 

Ποδηλατο-παιχνίδια την Τετάρτη στο 4ο δημοτικό

 

Στο  4ο δημοτικό σχολείο θα βρεθεί το Αστικό- Παιδικό του ΠΗΓΑΣΟΥ καλεσμένοι από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.  Το ποδηλατο-ραντεβού είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα της Τετάρτης (στις 17.00) στην αυλή του σχολείου. Οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προσέλθει, να παρακολουθήσει και να συμμετέχει με το ποδήλατό του στην σειρά από δράσεις που θα αναπτύξουν οι υπεύθυνοι του ΠΗΓΑΣΟΥ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο σύλλογος έχει επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν την συγκεκριμένη σχολική μονάδα, που μάλλον δείχνει να αγαπά ιδιαίτερα το ποδήλατο, ώστε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

 

οι Κομοτηναίοι φωτογραφήθηκαν με τον ΠΗΓΑΣΟ

 

 

Εικόνες από Ξάνθη….απο ποδηλατο-κάμερα !!

 

Καινούργια μόδα έχει γίνει πλέον η «τηλεοπτική» κάλυψη ποδηλατικών και άλλων διαδρομών από φορητές βιντεοκάμερες που προσαρμόζονται σε ειδικές βάσεις είτε στο τιμόνι του ποδήλατου, είτε στο κράνος του αναβάτη. Έτσι λοιπόν και στον ΠΗΓΑΣΟ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν παρόμοιες κάμερες ενώ επιλεγμένα καλόγουστα βιντεάκια τους «παίζουν» ήδη στο διαδίκτυο (YouTube).

Στην ιστοσελίδα του YouTube στο  https://www.youtube.com/watch?v=yrFkNM18g90 αξίζει να δείτε μια ποδηλατική βόλτα στην Κυριακάτικη Ξάνθη (ντυμένη με ωραία μουσική) , ενώ στην https://www.youtube.com/watch?v=6sbbAn7WsWA  μπορείτε να κάνετε μια εντυπωσιακή «κατάβαση» από την ΙΜ Π. Καλαμούς προς Αρχαγγελιώτισσα, οδηγώντας ένα ποδήλατο και παρακολουθώντας μάλιστα τις επιδόσεις και άλλα στατιστικά στοιχεία  του.

 

 

 

Μια φωτο….καρτ-ποστάλ για την παλιά πόλη Ξάνθης

 

 

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κομοτηνής  δώρισε στον ΠΗΓΑΣΟ και τους Ξανθιώτες φίλους του ποδήλατου μια πολύ ωραία φωτογραφία, καθώς αποθανάτισε το ποδήλατό του σε γνωστή και πανέμορφη γωνιά της παλιάς πόλης. Ο Άνθιμος Σεβδυνίδης δήλωσε φίλος της μοναδικής ατμόσφαιρας και αισθητικής της παλιάς πόλης, ενώ όλη η παρέα από την Κομοτηνή περιηγήθηκε στα παραδοσιακά σοκάκια της.

Για την εν λόγω φώτο έγινε ιδιαίτερη μνεία και σχολιάστηκε από όλους, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί μια από τις διαφημιστικές καμπάνιες με θέμα την παλιά πόλη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button