Τοπικά νέα

Συναντήσεις κλιμακίου ΠΑΣΟΚ με φορείς στην Ξάνθη

Στα πλαίσια της ημερίδας για το Περιβάλλον και την Πολιτική Προστασία την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη (10:30 π.μ., Grecotel Egnatia), με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, κινητοποιήθηκαν κλιμάκια τα οποία είχαν συναντήσεις με σχετικούς φορείς – συλλόγους.

Κλιμάκιο της Ν.Ε. Ξάνθης, παρουσία του Βουλευτή Ξάνθης, κ. Μπαράν Μπουρχάν, συναντήθηκε κατά σειρά με την Υπηρεσία Δασών, τους Δασάρχες Ξάνθης και Σταυρούπολης, το διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης και με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ξάνθης.
Η ενημέρωση που έλαβε αφορά στις ελλείψεις που παρουσιάζονται τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και στην έλλειψη πόρων για την πραγματοποίηση μελετών και εργασιών.
Συγκεκριμένα, τόσο η Δασική Υπηρεσία όσο και τα Δασαρχεία στερούνται ανθρώπινου δυναμικού, καθώς το ήδη λιγοστό υπάρχον καλείται να αναλώνεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, πολλές φορές μη συναφείς με τη φύλαξη και την προστασία των δασικών εκτάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπερτονίζει την ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλου χώρου στην περιοχή του Εχίνου για σύσταση πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή.
Το προς διαβούλευση νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία οφείλει να εντάξει την υποχρεωτικότητα της αποκλειστικής ενασχόλησης των κατά τόπους φορέων πολιτικής προστασίας με το αντικείμενο αυτό, μακριά από το ισχύον καθεστώς της παράλληλης απασχόλησης των υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.
Το κράτος οφείλει να εστιάσει στην πρόληψη και όχι μόνο στα μέσα καταστολής, τα οποία κοστίζουν πολλαπλάσια, και να δηλώσει έμπρακτα παρόν με επιπλέον πόρους για τις απαραίτητες μελέτες, για εργασίες διάνοιξης δασικών δρόμων, υλοποίησης αντιπυρρικών ζωνών, συντήρησης αντιπλημμυρικών φραγμάτων, αλλά και για την αναβάθμιση του υπάρχοντος στόλου οχημάτων.
Τέλος, η ανάπτυξη κουλτούρας εθελοντισμού και η ουσιαστική συνεργασία του κράτους με συλλόγους και ιδιωτικές πρωτοβουλίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για την ολιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος.
ΝΕ ΠΑΣΟ ΚΙΝΑΛ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button