Ειδήσεις

ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ, σε κάθε δημότη της πόλης, στους ανάπηρους, στα παιδιά, στα καροτσάκια των μωρών, στα αμαξίδια όσων δεν περπατούν.. Γιατί όλοι οι πολίτες, δημότες και επισκέπτες, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση και απρόσκοπτη όδευση στα πεζοδρόμια. Όμως πολλά πεζοδρόμια είναι αδιάβατα. Κατά παράβαση του Συντάγματος που θέλει ελεύθερα τα «κοινά τοις πάσι», και των θεσμοθετήσεων της Ε.Ε. Αλλά και ενάντια σε μια πλειάδα νόμων που έχει θεσπίσει η Ελληνική Πολιτεία. Δυστυχώς, έχουμε όλοι εθιστεί σ’ αυτή την παρανομία, που δυσχεραίνει την καθημερινότητα όλων μας, ενώ θέτει σε κίνδυνο και τη ζωή μας, αφού αναγκαζόμαστε να περπατάμε μαζί με τα αυτοκίνητα.

Η Κίνηση Πολιτών ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ξεκινάει τώρα και πλαισιώνεται καθημερινά από υπεύθυνους πολίτες όπως εσύ. Είναι μια ώριμη παρέμβαση, για την παραβίαση ενός αναφαίρετου δικαιώματός μας.
Διεκδικούμε αυτό το δικαίωμα μας χωρίς εκπτώσεις, αλλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, η βίαιες αντιδράσεις. Πρώτος στόχος είναι να αλλάξει η αντισυνταγματική νομοθεσία που τοποθετεί την ευθύνη για την κατασκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων πρωτίστως στους παρόδιους ιδιοκτήτες και δευτερευόντως στους δήμους. Διεκδικούμε, η νομοθεσία να προβλέπει, ότι ΟΛΗ  ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ! Η νέα νομοθεσία πρέπει να υποχρεώσει τους δήμους να εφαρμόσουν όλους τους κείμενους νόμους. Εμείς, οι δημότες θα ψηφίζουμε μόνο τους υποψήφιους δημάρχους που θα αναλαμβάνουν την δέσμευση να ανακατασκευάσουν ή να απελευθερώσουν τα πεζοδρόμια από τα κάθε μορφής εμπόδια και να τα αποδώσουν στους πεζούς, όπως ορίζει το Σύνταγμα και προβλέπουν οι Νόμοι.

Είμαστε μια Εθελοντική Κίνηση Πολιτών και, παράλληλα, μια ομάδα στο Facebook https://www.facebook.com/groups/263233655309676/about στην οποία χωρούν όλοι, που λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια μέσω του διαδικτύου. Σε καλούμε να δηλώσεις την συμμετοχή/υποστήριξή σου στην Ομάδα μας είτε στο Facebook, είτε στο e-mail μας. Δεν έχεις καμία οικονομική υποχρέωση. Στείλε μας σχόλια, φωτογραφίες, πληροφορίες, τις απόψεις σου, οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στην προώθηση του σκοπού μας, που είναι να ξανακερδίσουμε τα Πεζοδρόμια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Για την Κίνηση Πολιτών
ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΤΕΣ

Θανάσης Φροντιστής, Δρ. Οικονομολόγος-Συγγραφέας
Τάκης Κιουσόπουλος, Marketing Communications Expert
Γιάννης Φούρλας, Οικονομολόγος, Μέντορας Επιχειρήσεων και Στελεχών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button