Ειδήσεις

Απάντηση Κουρτίδη στην Περιφερειακή Σύνθεση για το Νομαρχιακό ΚΕΚ

Μετά από ερώτηση της μείζονος αντιπολίτευσης, για το Νομαρχιακό ΚΕΚ Ξάνθης και την εμφάνιση συμβούλου της σε τηλεοπτικό σταθμό, απάντησα πλήρως και εμπεριστατωμένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα ΜΜΕ (η απάντηση εμπεριέχεται στη συνεδρίαση του ΠΣ στο YouTube). Μετά την άσκοπη επαναφορά του θέματος, με την παράθεση ψευδών αναφορών, χωρίς στοιχεία, επανέρχομαι και σας γνωρίζω τα εξής:

Όταν ανέλαβα πρόεδρος διαπίστωσα, ότι το ΚΕΚ Ξάνθης δεν είχε προσωπικό, είχε παλαιό υλικό από τη δεκαετία 1990 και ελάχιστα χρήματα. Είναι όμως το μοναδικό Νομαρχιακό ΚΕΚ της Περιφέρειας, που κρατήθηκε, ενώ όλα τα άλλα έχουν κλείσει. Προσπαθούμε να το αναπτύξουμε και να το κρατήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να επενδυθούν χρήματα σε αυτό, διότι επιτελεί κοινωνικό έργο και ενισχύει επιμορφώνοντας τον ανώνυμο Ξανθιώτη εργαζόμενο και μικροεπιχειρηματία, ενώ αυτοί που κάνουν την ερώτηση έθεσαν ξεκάθαρα θέμα διακοπής της λειτουργίας του. Τη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού, το λειτουργήσαμε και βγάλαμε πρόγραμμα για το covid-19, το οποίο και εκτελέστηκε μαζί με τους καθηγητές του ΔΠΘ. Ενημερώθηκε, προσκλήθηκε και υποσχέθηκε να βοηθήσει και ο κος Τοψίδης και όλοι γνώριζαν, ότι κάνουμε έργο και δε μένουμε στα λόγια.

Πρώτη η μείζων αντιπολίτευση στα ΜΜΕ, πριν τη συζήτηση της ερώτησης στο αρμόδιο Περιφερειακό Συμβούλιο μίλησε σκόπιμα για αμοιβές, που δεν ελήφθησαν όμως ποτέ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα. Ανέφερε ξερά ένα ποσό χωρίς να διευκρινίσει, ενώ το γνώριζε, ότι αφορά την αμοιβή όλου του ΔΣ και όχι του Προέδρου και αφορά διάστημα πλέον του ενός έτους. Δεν ανέφερε επίσης, ότι αποδέχθηκαν και ψήφισαν το αντίστοιχο προϋπολογισμένο ποσό πέρσι στο αρμόδιο Περιφερειακό Συμβούλιο και ότι μέχρι σήμερα, δεν ζήτησαν ποτέ την κατάργηση των αμοιβών. Είναι ψευδής η αναφορά, ότι έκαναν σε εμένα δήθεν πρόταση να εισηγηθώ την κατάργηση των αμοιβών του ΔΣ και δεν το έκανα δεκτό. Αρμόδιο όργανο για την κατάργηση είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από αίτημα οποιασδήποτε παράταξης. Τέτοιο αίτημα δεν έγινε ποτέ και όλα αυτά δείχνουν μία παλιάς κοπής αντιπολιτευτική νοοτροπία.

Εμείς και πρόγραμμα επιμόρφωσης βγάλαμε και εκσυγχρονίζουμε το υλικό και ξεχνάμε τις αμοιβές μας και κρατούμε ανοικτό το ΚΕΚ. Κοιτώντας μπροστά, συνεχίζουμε δυναμικά και με πράξεις το αναπτύσσουμε.

Κώστας Κουρτίδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button