“Η μεταφορά νερού από το Νέστο ποταμό για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι ιστορική ευθύνη”

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, δήλωσε: “Το περιβαλλοντικό έργο μεταφοράς νερού από τον Νέστο (1/15, περίπου, της ποσότητάς του) για την αντικατάσταση των γεωτρήσεων και την ανάσχεση της υφαλμύρωσης στην πεδιάδα της Ξάνθης, που έχει δημοπρατηθεί, είναι ιστορική υποχρέωση των τοπικών παραγόντων, της Κυβέρνησης, των πολιτών και των οικολογικών οργανώσεων να το στηρίξουν.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, δήλωσε:

 “Το περιβαλλοντικό έργο μεταφοράς νερού από τον Νέστο (1/15, περίπου, της ποσότητάς του) για την αντικατάσταση των γεωτρήσεων και την ανάσχεση της υφαλμύρωσης στην πεδιάδα της Ξάνθης, που έχει δημοπρατηθεί, είναι ιστορική υποχρέωση των τοπικών παραγόντων, της Κυβέρνησης, των πολιτών και των οικολογικών οργανώσεων να το στηρίξουν.


 Η πιθανολογούμενη καταστροφή του περιβάλλοντος στο μέλλον από υφαλμύρωση, σε περίπτωση μη κατασκευής του,  θα έχει όνομα και ταυτότητα. Θα χρεωθεί σε όσους άμεσα ή έμμεσα ανατρέψουν τη δρομολογημένη κατασκευή του.  Εμείς θα  περιμένουμε την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και όχι μόνο επί της αναστολής.


 Το περιβάλλον χρειάζεται πραγματικό ενδιαφέρον και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μανδύας άλλων σκοπιμοτήτων. Απορώ με τους λίγους που επιχαίρονται, εύχομαι να κάνω λάθος,   στο ενδεχόμενο να καθυστερήσει ή να παγώσει. Θα κάνουμε σκληρό αγώνα για το περιβάλλον και τους αγρότες, μέχρι την υλοποίησή του. Το έργο, νωρίτερα ή αργότερα, θα υλοποιηθεί. Θα  το επιβάλει το ίδιο το περιβάλλον “.


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button