Ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού και η διαχείριση της από την Κυβέρνηση της ΝΔ έχουν φέρει πολλούς αυτοαπασχολούμενους βιοπαλαιστές στον Δήμο μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές στα όρια της εξαθλίωσης. Είναι γνωστές οι διαμαρτυρίες των μικροπωλητών της πόλης μας για την οικονομική ενίσχυσή τους από την πολιτεία, για το λόγο ότι ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς, δεν τους επιτράπηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα να δραστηριοποιηθούν λόγω του παρατεταμένου lockdown, ενώ δεν πάρθηκε καμία μέριμνα για να την προστασία του εισοδήματός τους, των ίδιων και των οικογενειών τους.
Η κυβέρνηση όμως έρχεται σαν τον κλέφτη, μέσα στην πανδημία, ελπίζοντας ότι θα έχει τις λιγότερες αντιδράσεις, να φέρει νέο νομοσχέδιο που αλλάζει ριζικά την κατάσταση συνολικά στο υπαίθριο εμπόριο. Συγκεκριμένα:
► Επιτρέπει και σε νομικά πρόσωπα (εταιρίες) να στήνουν πάγκους στις λαϊκές αγορές.
► Καταργεί την έννοια της άδειας πωλητή λαϊκών αγορών. Θα βγάζει σε πλειστηριασμό τις θέσεις κάθε 3 χρόνια.
► Ανοίγει το δρόμο στην λειτουργία των φορέων διαχείρισης των λαϊκών αγορών με ΣΔΙΤ και πλήρη ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με πιθανή αύξηση του ημερήσιου τέλους και την θέσπιση πιο αυστηρού πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που θα βγάλει εκτός λαϊκών εκατοντάδες παραγωγούς και μικροπωλητές.
Όσα κοινωνικά κριτήρια υπήρχαν για την απόκτηση της άδειας του πωλητή, αντικαθιστώνται με τα κριτήρια που θα δίνουν περισσότερα έσοδα στους ιδιωτικούς πλέον φορείς διαχείρισης των λαϊκών, αλλά και στις περιφέρειες που ξεζουμίζουν τόσα χρόνια τους μικρούς επαγγελματίες.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξάνθης, σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο και τις Δημοτικές Παρατάξεις να απαιτήσει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και να δώσει ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται, καθώς επίσης και του δημοσίου συστήματος υγείας για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η πανδημία.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button