Ειδήσεις

Αστυνομικοί Ξάνθης: Πείτε την αλήθεια.. Δεν επαρκούμε!

 Με  επιστολή της προς τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Κων/νο ΣΚΟΥΜΑ (μέσω ΠΟΑΣΥ), τον Γενικό Περιφερειακό Αστυν. Δ.ντή Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Υποστράτηγο κ. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ, τον Διευθυντή Δ/νσης Αστυν. Ξάνθης  Αστυν. Διευθυντή κ. Πασχάλη ΓΙΩΡΗ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης τονίζει τα εξής:

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην πόλη μας από άτομα «γνωστής» ομάδας και συγκεκριμένου ιδεολογικού υπόβαθρου οι συνάδελφοι μας είναι αυτοί πάλι που πρέπει να βάλουν πλάτη, να μην ξεκουραστούν επιτέλους ένα Σαββατοκύριακο, να αλλάξουν για ακόμη μια φορά τον οικογενειακό τους σχεδιασμό, να λείψουν πάλι από τις οικογένειες τους.

Συσκέψεις επί συσκέψεων και ο «κύβος ερρίφθη». Λόγω υπηρεσιακών αναγκών δεν θα χορηγηθούν ξανά ημερήσιες αναπαύσεις για το προσεχές Σαββατοκύριακο και άπαντες θα είναι στον δρόμο. Η προστασία της δημόσιας περιουσίας και της περιουσίας των συμπολιτών μας αποτελεί το κύριο μέλημά μας και όλοι μας θα τηρήσουμε τον όρκο μας και θα είμαστε έξω για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Σκεφτείτε όμως μια φορά το προσωπικό σας και τις απαιτήσεις που έχετε από αυτό, σχεδιάστε τις όποιες αστυνομικές επιχειρήσεις ιεραρχώντας τις προτεραιότητες και απαλλάξτε μας επιτέλους από ανούσια και παράλογα μέτρα προς εξοικονόμηση  δυνάμεων.

Για τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της Διοίκησης, σας δηλώνουμε πως δεν επαρκούμε και δεν φταίει καμία διαχείριση του προσωπικού. Γραφεία άδεια, περιπολικά με μόνο τον οδηγό, αξιωματικοί υπηρεσίας με διπλά και τριπλά καθήκοντα αποτελούν καθημερινότητα για όλους μας ειδικά από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα. Αν αυτή την πραγματικότητα την αγνοείτε, τότε διοικείτε άλλη αστυνομία ή κρύβετε το πρόβλημα επιδέξια από τους ανωτέρους σας, λέγοντας συνεχώς «ναι» σε νέες διαταγές, χωρίς να ενδιαφέρεστε πώς θα υλοποιηθούν αυτές και πώς θα βρεθούν αστυνομικοί.

Στα διόδια Αμαξάδων υπάρχουν ξεχασμένες στατικές δυνάμεις, επί  24ωρου μάλιστα, να ελέγχουν διερχόμενα οχήματα για το αν φέρουν οι πολίτες τις κατάλληλες βεβαιώσεις. Ένα μέτρο που έμεινε από τα Χριστούγεννα μόνο για τις κάμερες και για το θεαθήναι, χωρίς καμία ουσία, δεδομένου ότι με μία έντυπη-ηλεκτρονική βεβαίωση ή με ένα sms, ο κάθε πολίτης μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα. Ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτού του μέτρου σήμερα; ΜΜΜ, τράπεζες, σούπερ μάρκετ.. όλα επιτρέπονται.

Κύριοι υπάρχει και κόσμος κάτω από τα διόδια, υπάρχει κόσμος που όντως έχει την ανάγκη μας και την παρουσία μας και εμείς δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Υπάρχει ζωή και κάτω από τα διόδια! Φυσικά αυτό το αντιληφθήκατε τώρα, που κάποιοι πέταξαν μπογιές και γράψανε συνθήματα σε δημόσια κτίρια. Αλλά ακόμη και τώρα φοβάστε να δηλώσετε προς τους ανωτέρους σας ότι για όλα όσα ζητάνε, δεν επαρκούμε.

Λάβετε επιτέλους υπόψη σας ότι διοικείτε ανθρώπους και συμπεριφερθείτε τους ανάλογα. Αφού τελείωσαν κι οι κρίσεις, πείτε και κανένα όχι..

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button