Ειδήσεις

Sunlight: Στις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες σύμφωνα με το Reuters

Στις ευρωπαϊκές επενδύσεις κατασκευής μπαταριών που εστιάζουν σε τεχνολογίες λιθίου για την αποθήκευση ενέργειας, αξιοποιώντας, αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters, κάνοντας εκτενή αναφορά στην ελληνική εταιρεία Sunlight.

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές μπαταριών αξιοποιούν τα “πράσινα” πακέτα στήριξης που ανακοίνωσε η Ε.Ε. από την πανδημία κορωνοϊού, σημειώνει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι οι εταιρείες αυτές επικεντρώνονται σε εξειδικευμένες αγορές και νέες τεχνολογίες αντί να ανταγωνιστούν τους Ασιάτες κολοσσούς που κυριαρχούν στις μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα.

Όπως αναφέρει ο CEO της Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας, “η δημιουργία ευρωπαϊκών κολοσσών μπαταρίας είναι ακόμη εφικτή. Χρειάζεται απλά να τρέξουμε, να καλύψουμε έδαφος και να καινοτομήσουμε ταχύτερα από άλλους”.

Το Reuters σημειώνει ότι το εργοστάσιο της Sunlight είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο στην παραγωγή μπαταριών μολύβδου για AGVs (αυτόματα οχήματα χωρίς οδηγό για βιομηχανική χρήση κλπ), περονοφόρα και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και πλέον στρέφεται σε τεχνολογίες λιθίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sunlight είναι η πρώτη εταιρία που παρουσίασε σε διεθνές επίπεδο την πρώτη έξυπνη μπαταρία λιθίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button