Ειδήσεις

Δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Παπαθεοδώρου σχετικά με το αίτημα τριών παρατάξεων για τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως προς τον ορισμό των μελών ΔΣ της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ

“Ο κ. Τοψίδης και η παράταξή του, ο κ. Κατσιμίγας και η παράταξή του, που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, και ο κ. Περεντίδης και η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζήτησαν από κοινού να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ για να αλλάξει η απόφαση του Σώματος, με την οποία είχαν οριστεί οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

Επικαλούνται για αυτό, ένα έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (απάντηση σε σχετικό ερώτημα του κ. Τοψίδη) χωρίς καμία κανονιστική ή δεσμευτική ισχύ.

Αρνούμαι να συγκαλέσω συνεδρίαση για αυτόν το σκοπό γιατί ενδεχόμενη αλλαγή της συγκεκριμένης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου θα αποτελούσε πρωτοφανή στα χρονικά της Αυτοδιοίκησης θεσμική εκτροπή.

Και εξηγούμαι:

Υπάρχουν μέχρι σήμερα δύο δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι απολύτως νόμιμη.

Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να συμμορφωνόμαστε με τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν μόνο με νεότερες αποφάσεις Δικαστηρίων και με κανένα άλλο έγγραφο.

Επομένως, η σύγκληση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αλλαγή, ή έστω, τη διαφοροποίηση μιας απόφασής του, για την οποία η Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί, και μάλιστα δύο φορές, θα ήταν παράνομη και θα επέσυρε πειθαρχικές ευθύνες σε όσους θα συνέβαλαν σε κάτι τέτοιο.

Ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και έχοντας την ευθύνη να διαφυλάσσω τη νομιμότητα και το κύρος του, αρνούμαι να παρανομήσω και να προβώ σε παράβαση καθήκοντος.

Σας επισυνάπτω τη σχετική επιστολή που απέστειλα σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ καθώς και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.”

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Χρήστος Παπαθεοδώρου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button