Ειδήσεις

Ξεκινά ακόμη ένα έργο 4 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στον Δήμο Τοπείρου

Υπογράφηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο τμήμα του αγωγού που ξεκινά από το αντλιοστάσιο του Δήμου Τοπείρου στις Πηγές Παραδείσου, διέρχεται κάτω από τη γέφυρα του Νέστου και καταλήγει στον οικισμό Νέο Όλβιο. Το έργο με προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ περίπου χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα με σκοπό την αντικατάσταση των παλαιωμένων αγωγών του εξωτερικού δικτύου διανομής πόσιμου νερού ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος, τα υδραυλικά χαρακτηριστικά λειτουργίας των δικτύων και η λειτουργικότητα και ευελιξία του δικτύου σε περιπτώσεις βλάβης ή απομόνωσης τμημάτων για συντήρηση.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποιεί παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 13.500.000 ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του πόσιμου ύδατος στην περιοχή μας με σκοπό την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού για όλους. Έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αντικατάστασης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στις Κοινότητες Εξοχή, Εράσμιο και Μάγγανα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση αντίστοιχου έργου στις Κοινότητες Αβάτου και Ολβίου. Επιπλέον, προετοιμάζεται μελέτη με σκοπό την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης στις Κοινότητες Γαλάνης και Τοξοτών».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button