Ο ΔΗΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ O ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΤΟΝΙΔΟΣ

Η Κυπριακή αποστολή του Δήμου Λύσης με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Τοφιά Ανδρέα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκονται εδώ και μέρες στην Ξάνθη προσκεκλημένοι του Δήμου Βιστονίδας και του Δημάρχου κ. Νικολάου Ζλάτκου. Οι δυο Δήμοι είναι αδελφοποιημένοι από το 1998. Χθες το πρωί κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις.

 Η Κυπριακή αποστολή του Δήμου Λύσης με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Τοφιά Ανδρέα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκονται εδώ και μέρες στην Ξάνθη προσκεκλημένοι του Δήμου Βιστονίδας και του Δημάρχου κ. Νικολάου Ζλάτκου.


Οι δυο Δήμοι είναι αδελφοποιημένοι από το 1998.


Χθες το πρωί κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις.


 Τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο χωριό Αυξέντιο παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου, αμέσως μετά ο Δήμος Βιστονίδας και ο Σύλλογος Γυναικών παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν των παρευρισκομένων της κυπριακής αποστολής.


Οι Δήμαρχοι Λύσης και Βιστονίδας αναφέρθηκαν για την άριστη συνεργασία που διατηρούν από το 1998 μέχρι σήμερα αφού τους συνδέουν κοινοί στόχοι και οράματα.


Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος 26 Οκτωβρίου γιορτή του Αγίου Δημητρίου οι δυο πλευρές τιμούν τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου καταθέτοντας στεφάνια στη μνήμη του στο μνημείο που βρίσκεται στο χωριό Αυξέντιο.


Στεφάνια κατέθεσαν οι Δήμαρχοι κ.κ. Τοφιάς και Ζλάτκος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Ξάνθης κα Ελένη Χατζηγεωργίου.


Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης, ο πρώην βουλευτής κ. Σγουρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι  και άλλοι.


Ο Δήμαρχος Λύσης κ. Τοφιάς προσέφερε μια αναμνηστική εικόνα στην εκπρόσωπο της Δημοτικής Επιχείρησης κα Σεραφιά Σουλτάνα για την άψογη οργάνωση και καλή συνεργασία των δυο Δήμων.


Την παράσταση έκλεψε η γνωστή χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Βιστονίδας με την υπεύθυνη δασκάλα κα Παναγιώτα που επί σειρά ετών είναι η ψυχή του Συλλόγου και της χορωδίας η οποία χάρισε υπέροχες μουσικές στιγμές.



ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE


Με κινητοποιήσεις και αγωγές στα αστικά δικαστήρια απαντούν από σήμερα χιλιάδες απασχολούμενοι στα stage, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα εν λόγω προγράμματα μαθητείας.


Η κυβέρνηση όμως, διά μέσω του αντιπροέδρου της Θεόδωρου Πάγκαλου παραμένει αμετακίνητη στην απόφασή της, δηλώνοντας ότι με την κατάργησή τους ενισχύεται η αξιοκρατία, καθώς οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα γίνονται πλέον μόνο μέσω ΑΣΕΠ.


Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος επισημαίνει ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας που προχώρησαν σε προσλήψεις και ότι θα χρειαστεί η παρέμβαση εισαγγελέα. Μάλιστα, “φωτογράφισε” στέλεχος της Ν.Δ. ο οποίος προεκλογικά, όπως είπε, είχε στο γραφείο του αιτήσεις για “τακτοποίηση” νέων ανθρώπων στα συγκεκριμένα προγράμματα.


Στο ΙΚΑ Ξάνθης συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στα προγράμματα STAGE μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα.


Με πλακάτ και με έντονες διαμαρτυρίες οι εργαζόμενοι όπως μας δήλωσαν είναι ανάστατοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.


Σήμερα το πρωί στις 10 η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο ΕΥΚ-Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button