– Μεγάλη εκδήλωση, αντάξια του ΠΗΓΑΣΟΥ

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε το καλοκαίρι ο ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης ΠΗΓΑΣΟΣ, καθώς την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου διεξήχθη ο «Ποδηλατικός γύρος Ξάνθης» για 6η συνεχή χρονιά, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση ήταν αντάξια του ονόματος και της πορείας του Ξανθιώτικου συλλόγου, καθώς στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκαν 200 αθλητές από όλη τη Β. Ελλάδα, ενώ άλλοι τόσοι επισκέπτες βρέθηκαν στην ΙΜ Παναγίας Καλαμούς, όπου πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων.

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτησε το καλοκαίρι ο ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης ΠΗΓΑΣΟΣ, καθώς την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου διεξήχθη ο «Ποδηλατικός γύρος Ξάνθης» για 6η συνεχή χρονιά, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση ήταν αντάξια του ονόματος και της πορείας του Ξανθιώτικου συλλόγου, καθώς στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκαν 200 αθλητές από όλη τη Β. Ελλάδα, ενώ άλλοι τόσοι επισκέπτες βρέθηκαν στην ΙΜ Παναγίας Καλαμούς, όπου πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων.

Στο προαύλιο του μοναστηριού το σκηνικό στήθηκε από την αρχή ως μεγάλη αθλητική πανελλήνια συνάντηση και περιλάμβανε κιόσκια των ομάδων και αποστολών, ποδηλατικές δοκιμές και προθέρμανση, κοινόχρηστους χώρους και παροχές, ενώ οι υπεύθυνοι του ΠΗΓΑΣΟΥ παρέμειναν άψογοι στα καθήκοντα του οικοδεσπότη.

Η περιφέρεια ΑΜ-Θ, οι δήμοι Ξάνθηςκαι Αβδήρων, συνέδραμαν προκειμένου να βοηθήσουν τον ΠΗΓΑΣΟ, ενώ πολλοί επαγγελματίες της πόλης πρόσφεραν τα προϊόντα τους, ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορούσε την τροφοδοσία, και το Kettering της εκδήλωσης.

 

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων παρευρέθηκε και  έδωσε τις ευχές του στους αθλητές ενώ μίλησε στους παρευρισκόμενους για τα θετικά του αθλητισμού και την προσπάθεια της νεολαίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι πήραν μέρος   πολλοί αθλητές της Ξάνθης, δίνοντας στον ΠΗΓΑΣΟ την άτυπη αριθμητική πρωτιά στις αποστολές των ομάδων. Από κει και πέρα αρκετοί από τους Ξανθιώτες κατάφεραν να πλασαριστούν στα πρώτα γκρουπ και να διανύσουν γρήγορα τα 80 χλμ των αγώνων, περνώντας διαδοχικά από τα χωριά Πετεινός, Διομήδεια, Μέλισσα, Γκιώνα, Πεζούλα, Άβδηρα, παραλία Αβδήρων και Μάνδρας, Ν. Κεσσάνη, Κουτσό, Συδινή, Πολύσιτος, Σέλερο, Λευκόπετρα, Κιμμέρια, καταλήγοντας και πάλι στην ΙΜ Παναγίας Καλαμούς.

Οι κατηγορίες που διαγωνίζονταν οι ποδηλάτες ήταν:

  • Εφήβων (αγόρια και κορίτσια), μέχρι 18 ετών.
  • Α1 Ανδρών, 18 – 29 ετών
  • Α2 Ανδρών, 30 – 39 ετών
  • Β1 Βετεράνων, 40 – 49 ετών
  • Β2 Βετεράνων 50+
  • Γ Γυναικών, 18+

Χρέη Αλυτάρχη του αγώνα ανέλαβε ο Λ. Ακριτίδης, ακολουθώντας την προεκκίνηση μέχρι το Πετεινό και δίνοντας από κει και πέρα το «ελεύθερο» για τους αθλητές. Υδροδοσία υπήρχε σε 3 σημεία της διαδρομής, εξασφαλίζοντας νερό στους αθλητές.

 

 

Στις 3 πρώτες θέσεις στην γενική κατάταξη τερμάτισαν οι αθλητές από τη Ρουμανία, δίνοντας παράλληλα και ένα διεθνή τόνο στους αγώνες, ενώ από Ξανθιώτικης πλευράς είχαμε την διάκριση – μετάλλια  των:  Αρίφ Ογλού Μπουλέντ, Μαλίδη, Γουλιαντζή, Καλονικίδη, καθώς και οι Τομαή, Σπανίδου (αναλυτικά αποτελέσματα, θέσεις και συμμετοχές  σε προσεχές ρεπορτάζ).

      

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους πολυάριθμους εθελοντές του ΠΗΓΑΣΟΥ που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την δύσκολη αποστολή τους και να συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία των αγώνων. Ο σύλλογος μοτοσυκλέτας Ξάνθης ανέλαβε καθήκοντα συνοδείας και η ομάδα διάσωσης τις Α΄ βοήθειες. Η Τροχαία  Ξάνθης έδωσε εντυπωσιακό παρών με πλήθος οχημάτων και μοτοσικλετιστών να βοηθούν από την αρχή ως το τέλος των αγώνων. Κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας είχε εποπτικά καθήκοντα πυροπροστασίας στο βουνό, ενώ σε κάθε διασταύρωση σε όλο το μήκος της διαδρομής του αγώνα υπήρχαν εθελοντές που συνέβαλαν στην διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων. Άψογη στο καθήκοντα της παρουσιάστριας της εκδήλωσης η Έλενα Τάτσιου, που έφερε σε πέρας όλη την εκδήλωση κρατώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών και δίνοντας συνεχείς πληροφορίες – ανταποκρίσεις από την πορεία του αγώνα.

 

Ο πρόεδρος του ΠΗΓΑΣΟΥ Β. Ποιμενίδης δεν πήρε μέρος στους αγώνες προκειμένου να συντονίσει από κοντά την εκδήλωση, ενώ μικροί και μεγάλοι Ξανθιώτες φίλοι του ποδήλατου συμμετείχαν εθελοντικά προσφέροντας βοήθειες όπου χρειάζονταν.

 

Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΗΓΑΣΟΣ φρόντισε και για παράλληλες δράσεις στον ευρύτερο χώρο της ΙΜ Παναγίας Καλαμούς. Έτσι οι υπεύθυνοι του Αστικού- Παιδικούποδηλατικού τμήματος του συλλόγου διοργάνωσαν (αμέσως μετά την εκκίνηση) παιδικό αγώνα για μικρούς ποδηλάτες Δημοτικού και Γυμνασίου, που περιλάμβανε την ανηφορική διαδρομή από ΙΜ Π. Αρχαγγελιώτισσας προς ΙΜΠ. Καλαμούς (τίτλος κούρσας : «ο δρόμος της Παναγιάς». Στα παιδιά που συμμετείχαν δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε φυσιολατρική – περιβαλλοντική ποδηλατοβόλτα προς την δασική περιοχή «Θηλιάς», σε χαλαρούς ρυθμούς, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο για γονείς, επισκέπτες  και φίλους του ποδήλατου.

Στην συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι σχημάτισαν «ανθρώπινη αλυσίδα», προκειμένου να υποδεχτούν τους αθλητές κατά τον τερματισμό τους, ενώ ακολούθησε γιορτή, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση.

 

Γενικά ο ΠΗΓΑΣΟΣ κατάφερε ακόμη μια φορά να δώσει τον καλύτερο εαυτό του σε ακόμη μια μεγάλη εκδήλωση, αυτή τη φορά ως οικοδεσπότης. Το μεράκι και ο εθελοντισμός των Ξανθιωτών ήταν έκδηλος και διάχυτος σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, κάνοντας την μεγάλη διαφορά και δίνοντας το στίγμα του συλλόγου που πρωτοπορεί στα πλαίσια της περιφέρειας.

Οι αγωνιστικές συμμετοχές συνεχίζονται μέχρι και το τέλος φθινοπώρου για τον Ξανθιώτικο σύλλογο, ενώ το Αστικό – Παιδικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ  έδωσε στην δημοσιότητα το πρόγραμμα δράσεων (π-βόλτες, εκδηλώσεις, παιχνίδια κα) για το τρίμηνο Σεπτέμβριος – Νοέμβριος. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button