Ειδήσεις

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΘ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Για άλλη μια φορά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το αποτέλεσμα μιας έντονης βροχόπτωσης είναι να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές, να καταστρέφονται υποδομές, αγροτικές καλλιέργειες και μαντριά, να ταλαιπωρούνται και να κινδυνεύουν άνθρωποι.

Ειδικά στους νομούς Έβρου και Ροδόπης είχαμε σημαντικά προβλήματα. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν και σταμάτησε η κυκλοφορία στον οδικό άξονα Αλεξ/πολης – Ορεστιάδας, αποκλείστηκε το Μεγάλο Δέρειο, ενώ καθίζηση έγινε και στον δρόμο Bέλκιο – Σάπες στη Ροδόπη. Σε χωριό της Αλεξανδρούπολης γίναμε μάρτυρες απεγκλωβισμού μαθητών δημοτικού σχολείου με μπουλντόζες (!!!), ενώ σε πολλές περιοχές κόσμος αποκλείστηκε, γέφυρες κατέρρευσαν (Λουτρά, κλπ), ακόμα και το αεροδρόμιο της Αλεξ/πολης πλημμύρισε με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πτήση για Αθήνα. Επιπλέον, πολλά τοπικά ποτάμια υπερχείλισαν, ενώ στον ποταμό Έβρο μετά το σπάσιμο αναχώματος εκκενώθηκε προληπτικά  ο οικισμός του Πόρου και πλημμύρισαν μεγάλες εκτάσεις με χωράφια. Αντίστοιχα προβλήματα υπήρξαν σε χωριά των δήμων Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών του νομού Ροδόπης που πλημμυρίζουν σε κάθε δυνατή νεροποντή.

Η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και σχεδιασμού δεν αφήνει περιθώριο να ακουστούν πάλι δικαιολογίες περί πρωτόγνωρων καιρικών συνθηκών. Η πολιτική που υλοποιούν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις και την στηρίζουν οι εκάστοτε πλειοψηφίες στην περιφέρεια και τους Δήμους χρηματοδοτεί μόνο ό,τι παράγει κέρδος για τους λίγους και διογκώνει τα προβλήματα των πολλών.

Καλούμε το λαό της περιοχής να αγωνιστεί για τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών, για τις αποζημιώσεις στο 100% όσων επλήγησαν. Σε αυτό τον αγώνα οι κομμουνιστές είμαστε στην πρώτη γραμμή, ταυτόχρονα δυναμώνουμε και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους το έχουν ανάγκη.

ΚΚΕ ΕΠ ΑΜΑΘ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button