Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: “Επικοινωνιακό και διαχειριστικό αλαλούμ με το άνοιγμα των σχολείων”

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί μέσω των πετσοΜΜΕ να στήσει μια άλλη πραγματικότητα. Ένα παράλληλο σύμπαν, όπου η κυβέρνηση του «Μωυσή», φροντίζει για την υγεία και την ευημερία των Ελλήνων. Άλλωστε, όπως είχε πει και ο ΠΘ ενδιαφέρεται  «για την επικοινωνία και όχι για την  ουσία». 

Ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων πριν από τη γνωμοδότηση της επιτροπής των ειδικών. Κυβερνητικά στελέχη και μέλη της επιτροπής των επιστημόνων, έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους και  τον προβληματισμό τους, σε σχέση με το άνοιγμα δημιουργώντας ένα επικοινωνιακό και διαχειριστικό αλαλούμ, συνηθισμένο για το επιτελικό κράτος, των «αρίστων»!

Η πραγματικότητα, όμως, πέρα από τους επικοινωνιακούς εξωραϊσμούς είναι επίμονη και ιδιαίτερα οδυνηρή. Οι Νόμιμοι Ιδιοκτήτες της Χώρας, με τη γνωστή αλαζονεία, που τους χαρακτηρίζει, δεν έλαβαν υπόψη τις αγωνιώδεις εκκλήσεις και προτάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, της αντιπολίτευσης και των ειδικών, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. 

Η κυβέρνηση ξανανοίγει τα σχολεία, χωρίς  να έχει κάνει τίποτα,  από το Νοέμβριο, που έκλεισαν «προληπτικά».

  • Με 25 παιδιά και επιπλέον εκπαιδευτικούς ανά τμήμα, το δυναμικό των σχολικών τάξεων είναι τριπλάσιο, σε σχέση με τα 9 άτομα που είχε θέσει ως «ασφαλές όριο», στα γιορτινά τραπέζια. 
  • Χωρίς  εμβολιασμούς των χιλιάδων εκπαιδευτικών που βρίσκονται στα σχολεία.
  • Χωρίς ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας.
  • Χωρίς εξασφάλιση εξοπλισμού για την υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπ/ση.
  • Εμμένοντας στην λογική της τηλε-αξιολόγησης, τη στιγμή που χιλιάδες μαθητές είναι εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς δε διαθέτουν τα τεχνολογικά μέσα τα οποία όφειλε να τους παράσχει, αντί να «επενδύει» στις λίστες Πέτσα.
  • Χωρίς να έχει αναστείλει την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα ‘’διώξει’’ από το Δημόσιο Σχολείο μεγάλο μέρος του μαθητικού δυναμικού, ιδιαιτέρως των λιγότερο ευνοημένων κοινωνικών στρωμάτων. 

 Πολιτικά ανεύθυνη, επιστημονικά αστήριχτη, και στην ουσία της, εγκληματική, η επαναλειτουργία των σχολείων. Για άλλη μια φορά, και ενόψει του τρίτου κύματος που όλοι επισημαίνουν πως θα είναι πιο σαρωτικό, αποδεικνύει πως αντιμετωπίζει την πανδημία, αλλά και την εκπαίδευση, μόνο με «επικοινωνιακούς όρους» εφησυχασμένη και ασφαλώς ανέμελη, από την έλλειψη κριτικής, από τα ΜΜΕ που φροντίζει συνεχώς να…ταΐζει. 

Ωστόσο ξεχνά, πως πέρα από την εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ, υπάρχει και η αμείλικτη καθημερινότητα. Θα τα ξαναπούμε λοιπόν σύντομα, αφού με μαθηματική ακρίβεια τα σχολεία, με τον τρόπο που ανοίγουν, οδηγούνται εκ νέου στο κλείσιμο.  

Το ζητούμενο είναι πιο κόστος θα κληθούμε να πληρώσουμε και εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Τους νοιάζει;

Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button