Ειδήσεις

Ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Βογιατζής ρωτά το δήμαρχο για το άνοιγμα σχολείων και παιδικών σταθμών “Είναι εξασφαλισμένες οι βασικές προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων της Ξάνθης;”

Το  δήμαρχο Ξάνθης,  τον αντιδήμαρχο και τις  σχολικές επιτροπές ρωτά ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Βογιατζής εάν είναι εξασφαλισμένες οι βασικές προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, οπότε και με δική τους ευθύνη ανοίγουν σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί. Μεταξύ άλλων, ζητά να βρεθούν αίθουσες για να μπορούν να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα με 15 μαθητές το ανώτερο με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων.

ΠΡΟΣ:

Τσέπελη Εμμανουήλ – Δήμαρχο Ξάνθης

Μπεκήρ Ογλού Σουά – Αντιδήμαρχο Παιδείας

Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και σχολείων Ειδικής Αγωγής  στις 11 Ιανουαρίου. Είναι εμφανείς οι ολιγωρίες και οι παλινωδίες της κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, και μέχρι σήμερα φαίνεται πως δεν προτίθεται να αλλάξει τίποτα  υλοποιώντας τα αιτήματα που διεκδίκησαν γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί το προηγούμενο διάστημα και που στο κάτω – κάτω είναι οι ελάχιστες προϋποθέσεις ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια (αραίωση τμημάτων με εξεύρεση αιθουσών και προσλήψεις εκπαιδευτικών, περισσότερο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ,κτλ).

Σε πρόταση – ερώτημα που κάναμε προς την Δημοτική Αρχή στις 30-11-2020 με αριθμ. πρ. 32796 θέσαμε ζητήματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων της εκπαίδευσης αλλά οι απαντήσεις που πήραμε σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας ικανοποίησαν.

Επανερχόμαστε λοιπόν και ρωτάμε την Δημοτική αρχή σε τι ενέργειες θα προχωρήσει ώστε:

  1. Να απαιτήσει από την κυβέρνηση την μετατροπή όλων των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας σε πλήρους ωραρίου, αλλά και την πρόσληψη κι άλλου προσωπικού καθαριότητας. Τα παραπάνω είναι επιτακτική ανάγκη γιατί με το υπάρχον προσωπικό σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτονται όλες τις ώρες που χρειάζονται τα σχολεία, ενώ παρατηρήθηκαν και φαινόμενα υπερεντατικοποίησης, υπερωριακής απασχόλησης καθαριστριών μερικής απασχόλησης, σπαστών ωραρίων που σε καμιά περίπτωση δεν είναι νόμιμες και δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις των υγειονομικών συνθηκών καθαριότητας και απολύμανσης.
  2. Να βρεθούν αίθουσες για να μπορούν να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα με 15 μαθητές το ανώτερο με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων.
  3. Την αξιοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ που έχει αγοράσει ο Δήμος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ώστε να γίνει ο απαραίτητος υγειονομικός έλεγχος και να εξετασθούν εκπαιδευτικοί, το προσωπικό των παιδικών σταθμών, καθαρίστριες, μαθητές, κι έτσι να μπουν στους σχολικούς χώρους με ένα πρώτο έλεγχο.
  4. Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, αλλά και απολυμαντικά μέσα.
  5. Να διεκδικηθεί από την Περιφέρεια η αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς που μεταφέρουν τους μαθητές.
  6. Να διεκδικηθεί από το Υπουργείο η αναπροσαρμογή της ύλης και η στήριξη όλων των μαθητών με ενισχυτική διδασκαλία και φροντιστηριακά μαθήματα

Οφείλετε να πάρετε συγκεκριμένη και δημόσια θέση τόσο απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση.

Οφείλετε να δηλώσετε δημόσια εάν είναι εξασφαλισμένες οι βασικές προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, οπότε και με δική σας ευθύνη ανοίγουν σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Κοινοποίηση προς τους επικεφαλής των παρατάξεων:

Δημαρχόπουλο Χαράλαμπο

Μελισσόπουλο Σάββα

Παπαχρόνη Ιωάννη

Λύρατζη Πασχάλη

Χατζηθεοδώρου Γεώργιο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button