Ειδήσεις

Η Πανδημία αυξάνει το οξειδωτικό στρες
Πώς να θωρακίσετε τον οργανισμό σας

Γράφει η Νανοϊατρός, Δρ Καρδιολογίας Βαρβάρα Καραγκιοζάκη

Η πανδημία αυξάνει τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό μας. Υπάρχει όμως τρόπος να αντιμετωπίσουμε ολιστικά την υγεία μας και τα προβλήματα στο σώμα μας.

«Με την lifestyle medicine την ιατρική δηλαδή που θεραπεύει τις κακές συνήθειες της σύγχρονης ζωής , καταργώντας τις εστίες οξείδωσης του οργανισμού μας, μπορούμε να πετύχουμε υγεία, ευεξία και ευζωϊα» επισημαίνει η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.

«Η πανδημία και το lockdown μας γέμισαν φόβο, δημιούργησαν αποστάσεις στις κοινωνικές μας επαφές, ένα ολοένα αυξανόμενο άγχος για την ίδια μας τη ζωή. Το στρες που βιώνουμε είναι ψυχο-κοινωνικό, οικονομικό , αλλά και φυσικό. Οι βιολογικές μεταβολές που συμβαίνουν στον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια μιας χρόνιας πηγής άγχους ευθύνονται για τη γένεση ψυχοσωματικών και σωματικών νόσων, που μπορεί να είναι το άγχος, η κατάθλιψη, η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές νόσοι, η υπέρταση, τα αυτοάνοσα νοσήματα, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και πόνου, πολλές μορφές καρκίνου, ο διαβήτης . Είναι περισσότερο από σαφές ότι κατά την πανδημία καταγράφεται σημαντική άνοδος των αγχωδών και καταθλιπτικών συναισθημάτων» , εξηγεί η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.

Επικεφαλής μιας ομάδας ειδικών η Νανοϊατρός Δρ Καρδιολογίας Βαρβάρα Καραγκιοζάκη εφαρμόζει τις αρχές της lifestyle medicine , εξαλείφοντας τις πηγές του οξειδωτικού στρες , θωρακίζοντας τον οργανισμό μας ,ρυθμίζοντας τον μεταβολισμό μας ,προλαμβάνοντας σοβαρές ασθένειες που απειλούν την υγεία μας και αυξάνοντας την ψυχοσωματική μας ανθεκτικότητα , δηλαδή την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε με σχετική ευκολία τόσο την ένταση όσο την διάρκεια μιας στρεσογόνου κατάστασης.

Τι είναι το οξειδωτικό στρες

Το οξειδωτικό στρες είναι μια ανισορροπία μεταξύ των ελεύθερων ριζών και των αντιοξειδωτικών συστημάτων στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια που περιέχουν οξυγόνο με περισσότερα από το κανονικό ηλεκτρόνια. Η περίσσεια των ηλεκτρονίων στις δραστικές ελεύθερες ρίζες τους επιτρέπει να αντιδρούν εύκολα με άλλα μόρια. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να προκαλέσουν πολλές και διάφορες χημικές αντιδράσεις μέσα στον οργανισμό επειδή ακριβώς μπορούν να αντιδρούν τόσο εύκολα με άλλα μόρια. Αυτές οι αντιδράσεις συνολικά ονομάζονται οξειδωτικές και η διαδικασία αυτή οξείδωση. Οι οξειδωτικές αντιδράσεις μπορεί να είναι είτε ωφέλιμες είτε επιβλαβείς.

Όταν υπάρχουν περισσότερες ελεύθερες ρίζες από ότι μπορούν να διατηρηθούν σε ισορροπία από τα αντιοξειδωτικά συστήματα του οργανισμού, οι ελεύθερες ρίζες μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα λιπίδια, στο DNA και στις πρωτεΐνες του οργανισμού. Οι οξειδωτικές βλάβες στις πρωτεΐνες, τα λιπίδια και το DNA μπορεί να οδηγήσουν σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό νοσημάτων με την πάροδο του χρόνου όπως:

 Καρδιαγγειακά νοσήματα
 Σακχαρώδη διαβήτη
 Αθηροσκλήρωση
 Φλεγμονώδεις καταστάσεις
 Υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)
 Καρδιακά νοσήματα
 Νευροεκφυλιστικές νόσους, όπως η νόσος Parkinson και το Alzheimer
 Καρκίνος
 παχυσαρκία
 Επιτάχυνση της γήρανσης

«Χορηγούμε στον οργανισμό αντιοξειδωτικά και μέσω της ισορροπημένης ειδικής και
εξατομικευμένης διατροφής. Παρακολουθούμε την κάθε περίπτωση με βάση ένα πολύ
καλό ιστορικό και αντιμετωπίζουμε ολιστικά κάθε τοξική συνήθεια, ή πηγή στρες της
σύγχρονης ζωής. Το κάπνισμα, το αλκοόλ, τους παράγοντες άγχους, αλλά και μια σοβαρή
νόσο. Προσαρμόζουμε έτσι την θεραπεία που ακολουθούμε ανάλογα με το profile του κάθε
ασθενούς.

Η ομάδα της Nanomed lifestyle Clinic χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους της
νανοϊατρικής και της επιγενετικής για να «σκανάρει» τον οργανισμό μας και να λάβει όλες
τις πληροφορίες γύρω από τους οξειδωτικούς παράγοντες στους οποίους έχει εκτεθεί.
«Μία τρίχα από τα μαλλιά μας, ή μια σταγόνα αίμα με τις σύγχρονες μεθόδους που
χρησιμοποιούμε μπορούν να μας δώσουν μια πλήρη απεικόνιση της κατάστασης του
οργανισμού μας», εξηγεί η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, συμπληρώνοντας «και φυσικά η
κάθε θεραπεία γίνεται πιο αποτελεσματική, όταν εντοπίσουμε και στη συνέχεια
απαλλαγούμε από κάθε πηγή τοξικότητας στην καθημερινή μας ζωή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button