Ανακοινώσεις

Η Νέα Αριστερά για την 9η Μάη

Σήμερα συμπληρώνονται 79 χρόνια από τη μεγάλη νίκη της ανθρωπότητας κατά του φασισμού και του ναζισμού. Είναι η ημέρα που η ναζιστική Γερµανία υπέγραψε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της και μπήκε τέλος στη φριχτή εμπειρία του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι η ημέρα που τελείωσε η τραγωδία πρωτόγνωρων εγκλημάτων πολέμου, που τέλειωσε η πιο φρικτή γενοκτονία της ανθρώπινης ιστορίας, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Αυτή την ημέρα θυμόμαστε τα θύματα σημερινών πολέμων, θυμόμαστε την αυτονόητη υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας: στην πλευρά του ανυπεράσπιστου ανθρώπου, του δίκιου και της ελευθερίας.
Εβδομήντα εννέα χρόνια μετά, δύο πόλεμοι βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή μας.
Αίτημα για όλον τον κόσμο είναι να μπει τέλος στην παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Να αποφύγουμε την κλιμάκωση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πυρηνική καταστροφή.
Αίτημα για όλον τον κόσμο είναι να σταματήσει η εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού στην Γάζα. Τριάντα πέντε χιλιάδες Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε λίγους μήνες. Πρόκειται πλέον για Γενοκτονία. Η διεθνής κοινότητα υποχρεούται να παρέμβει αποφασιστικά για να σταματήσει το έγκλημα στην Γάζα και να αναγνωριστεί επιτελούς το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζουν με ελευθερία στο δικό τους κράτος.
Για να τιμήσουμε τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών πριν 79 χρόνια οφείλουμε να σταθούμε στη μεριά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ενάντια στις πολεμικές συγκρούσεις. Ενάντια στους σχεδιασμούς που θέλουν η Ευρώπη να γυρίσει σε σκοτεινές εποχές και να μπει ξανά σε μία κούρσα εξοπλισμών. Δική μας απάντηση παραμένει η ειρήνη, η δημοκρατία, η ελευθερία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button