Περιφέρεια

Ιρφάν Χατζηγκενέ: Ο ορεινός όγκος της Ξάνθης «στεγνώνει»

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος εμφανίστηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας στην ορεινή περιοχή της ΠΕ Ξάνθης. Αν και άσχημο, αυτό το φαινόμενο είναι σύνηθες και θα περίμενε κανείς να υπάρχει ετοιμότητα διαχείρισης του φαινομένου από τους Δήμους αλλά και από την Περιφέρεια.

Αντί αυτού όμως, βλέπουμε ότι ο Δήμος Μύκης δεν έχει στείλει ούτε μία υδροφόρα σε οικισμούς που πλήττονται από το φαινόμενο και η Περιφέρεια «περιμένει… να την καλέσουν!».

Αυτό τουλάχιστον είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας. Είπε συγκεκριμένα ότι «η λειψυδρία είναι ευθύνη των Δήμων» και ότι κανένας δήμος δεν ζήτησε βοήθεια από την Περιφέρεια!

Είναι τουλάχιστον θλιβερό αυτό που συμβαίνει καθώς η λειψυδρία είναι ένα πρόβλημα γνωστό και θα έπρεπε  όλοι και όλες να είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν, τώρα που είναι καλοκαίρι.

Αντί για ετοιμότητα όμως, βλέπουμε «παρκαρισμένες» τις υδροφόρες του Δήμου Μύκης και την Περιφέρεια να «περιμένει».

Και την ίδια ώρα οι κάτοικοι υποφέρουν, αγωνιούν για τους εαυτούς τους, τα ζώα τους και τις καλλιέργειες τους.

Αντί λοιπόν για φωτογραφίες και «μεγάλα λόγια», περιμένουμε πράξεις και έργα που θα έπρεπε να είναι δρομολογημένα, αλλά δυστυχώς κάποιοι απλώς «περιμένουν»….

                      Με εκτίμηση

Ιρφάν Χατζηγκενέ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button