Ειδήσεις

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ένα παραμύθι για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας

Όλα κυλούν ήρεμα, όταν ο βασιλιάς Κορονοϊός αποφασίζει να κάνει πόλεμο με τους ανθρώπους. Επιδιώκει να τους κυβερνήσει. Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι; Θα καταφέρουν να τον απομακρύνουν;

H ιδέα για το βιβλίο , που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας , προέκυψε μέσα στην …καραντίνα, λέει η συγγραφέας , εκπαιδευτικός στο επάγγελμα.

Όπως εξηγεί «Είχα κι εγώ πρόβλημα πώς να εξηγήσω στη μικρή κόρη μου ότι έπρεπε να μείνουμε μέσα στο σπίτι, να μη δούμε τη γιαγιά. Έτσι σκέφτηκα την ιστορία του βασιλιά κορωνοϊού . Την είπα στην κόρη μου και μετά στον ανηψιό μου που μου έδωσε την ιδέα να την κάνω βιβλίο.

Οι άνθρωποι του εκδοτικού οίκου I write αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες αλλά και τις αγωνίες της εποχής, αποτύπωσαν και κυκλοφόρησαν την ιστορία του βασιλιά Κορονοϊού που θέλει να μας κυβερνήσει , αλλά και τον δικό μας αγώνα που μας κάνει πιο δυνατούς, πιο οργανωμένους, πιο συνειδητοποιημένους και στο τέλος γινόμαστε νικητές!

Η Γιώτα Στανελούδη κατάγεται από το Ελληνοχώρι Διδυµοτείχου. Είναι δασκάλα, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τµήµατος Δηµοτικής Εκπαίδευσης του Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης, κάτοχος του µεταπτυχιακού τίτλου  «Σπουδές στον Παρευξείνιο Χώρο» του τµήµατος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισµού Παρευξείνιων χωρών, µε ειδίκευση στη Διαπολιτισµική Αγωγή, και τελειόφοιτη του µεταπτυχιακού προγράµµατος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστηµίου «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόµων µε Προβλήµατα Προφορικού και Γραπτού Λόγου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button