Ειδήσεις

Με πόρους του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει το έργο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει πόρους ύψους 623.793 € από το ΕΣΠΑ για τη στήριξη του έργου του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης.  Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα επιτρέψει στο Φορέα Διαχείρισης:

  • την πραγματοποίηση δράσεων για την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών που βρίσκονται στην ευθύνη του, όπως για παράδειγμα την οργάνωση διαδρομών και αναρριχητικών πεδίων στον Άβαντα, το σχεδιασμό ψηφιακής εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ για υπαίθριες δραστηριότητες, τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις οικοτουρισμού κ.ά.
  • την κάλυψη αναγκών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όπως δύο επιβατικά οχήματα 17 και 9 θέσεων με δυνατότητα μεταφοράς ΑμεΑ, μακέτες, οπτικοακουστικά μέσα, εποπτικό υλικό και εξοπλισμό στα παρατηρητήρια, οργάνωση εκθεσιακού χώρου  κ.ά.
  • την αναβάθμιση υποδομών που δέχονται επισκέπτες όπως τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του Κέντρου Πληροφόρησης, πλωτές εξέδρες και κιόσκια στις θέσεις Μυδοτροφείο και Δασικό Περίπτερο κ.ά.
  • την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος όπως την πραγματοποίηση έκθεσης για την προστασία του περιβάλλοντος στη Σαμοθράκη, τη δημιουργία πολύγλωσσης ιστοσελίδας, την παραγωγή εντύπων, φυλλαδίων, βίντεο, διαφημιστικών σποτ κ.ά.
  • και την υποστήριξη του τμήματος της τοπικής οικονομίας που συνδέεται με τη διοργάνωση οικοτουριστικών δραστηριοτήτων και την παραγωγή προϊόντων του πρωτογενούς τομέα στο Δέλτα του Έβρου, μέσα από την πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος πιστοποίησης.

 

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης στα Λουτρά Τραϊανούπολης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη και τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου κ. Βασίλη Δελησταμάτη.

Εκεί είχε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης κ. Ανδρέα Αθανασιάδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Γκότση για τις δράσεις που υλοποιούνται καθώς επίσης για ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της προσβασιμότητας και την περαιτέρω προβολή των προστατευόμενων περιοχών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button