Ο ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ στο ” Jamboree on the air”

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών ( Ασυρματιστών) της Ξάνθης ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ για μία ακόμη φορά λειτούργησε με άξονα την προσφορά του στα τοπικά δρώμενα και βρέθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Οκτωβρίου στο πλευρό της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Ξάνθης.

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών ( Ασυρματιστών) της Ξάνθης  ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ για μία ακόμη φορά λειτούργησε με άξονα την προσφορά του στα τοπικά δρώμενα και βρέθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Οκτωβρίου στο πλευρό της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Ξάνθης. 

 

Συγκεκριμένα οι Πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν μία φορά τον χρόνο σε κοινή ημερομηνία το ” Jamboree on the air” που είναι μια γνωριμία με τις ασύρματες επικοινωνίες, έχοντας την ευκαιρία κατά το διήμερο αυτό να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με την βοήθεια των ραδιοερασιτεχνών σε όλο τον κόσμο.

 

Η Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Ξάνθης συμμετείχε όπως κάθε χρόνο στην επικοινωνία αυτή και ο ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ ανέλαβε όπως κάθε χρόνο το τεχνικό μέρος των επικοινωνιών καθώς και την ενημέρωση γύρω από τις δυνατότητες της ασύρματης επικοινωνίας και την επίδειξη σύγχρονων ψηφιακών τεχνικών επικοινωνίας.

 

Ήταν η 50η διοργάνωση που για την Ξάνθη Φιλοξενήθηκε στο Καταφύγιο Γέρακα της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Ξάνθης στο 8ο χιλιόμετρο προς Σταυρούπολη. Η 1η Ομάδα Ανιχνευτών Ξάνθης και η 1η Ομάδα Προσκόπων Ξάνθης επικοινώνησαν μέσω του ασυρμάτου, με το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Παγκρατίου, με το 4ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Λάρισας, με το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χίου, με το 2ο Σύστημα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, με το 7ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Μενεμένης. Μια γνώριμη για τους προσκόπους επικοινωνία, που όμως κάθε χρόνο φέρνει χαμόγελα και χαρά στα παιδιά που συμμετέχουν και κρατούν το μικρόφωνο του ασυρμάτου στα χέρια τους, αντιλαμβανόμενα την σπουδαιότητα των επικοινωνιών, όχι μόνο σε προγραμματισμένες διοργανώσεις που αποτελούν στην ουσία μια άσκηση και εκπαίδευση των προσκόπων, αλλά και σε έκτακτες καταστάσεις κινδύνου όπου και όταν απαιτηθεί.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όσους δούλεψαν όλο το προηγούμενο διάστημα για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης και ιδιαίτερα στον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Ξάνθης τον κ. Ηλία Μιχαηλίδη για την άψογη προετοιμασία, καθώς και στους  Σάκη Κακαβιάρη και Μπάμπη Πλάτση που εγκατέστησαν τις κεραίες, τις ασυρματικές συσκευές, τους υπολογιστές με τα ψηφιακά για τις επικοινωνίες και είχαν την υπομονή να ενημερώσουν, να εκπαιδεύσουν και να συνομιλήσουν μαζί με  τους Προσκόπους της Ξάνθης, με τους Προσκόπους σε όλη την Ελλάδα. 

 

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ

 

ΕΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ

 

 Τρ. Μιχαηλίδη 2-4                                                           

 

Πληροφορίες:

 

Νίκος Κουτσουρίδης

 

Τηλ. 2541022408

 

Από το Γραφείο Τύπου                         

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button