ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 01/02/2011 καταλύθηκε και πάλι από την κυβέρνηση του μνημονίου η δημοκρατία και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Γιατροί από όλη την χώρα, μαζεύτηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, για να διαμαρτυρηθούν για το πολυνομοσχέδιο υγείας. Ο υπουργός απάντησε ρίχνοντας πάνω τους τα ΜΑΤ. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά νοσηλεύεται ξυλοδαρμένη.

Στις  01/02/2011  καταλύθηκε και πάλι από την κυβέρνηση του μνημονίου  η δημοκρατία και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση.

 Γιατροί από όλη την χώρα, μαζεύτηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, για να διαμαρτυρηθούν για το πολυνομοσχέδιο υγείας. Ο υπουργός απάντησε ρίχνοντας πάνω τους τα ΜΑΤ. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά νοσηλεύεται ξυλοδαρμένη.


 Απέναντι στην καθολική αντίδραση του ιατρικού κόσμου για την καταστροφική πολιτική της και στο χώρο της υγείας, οι εντελοδόχοι του Δ.Ν.Τ., ενεργοποιούν τον μοναδικό φορέα διαλόγου κάθε αυταρχικού καθεστώτος την ωμή βία.


 Οι συγκεντρωμένοι όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν, αλλά μετά από σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο υπουργείο και μετά από μαζική γενική συνέλευση αποφάσισαν ΚΑΤΑΛΗΨΗ με αίτημα ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ  που προβλέπει:


  1) την παράδοση των προμηθειών των νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες managers. Κρατικοδίαιτοι ιδιώτες, πολλοί από τους οποίους επί δεκαετίες καταλήστευσαν τα  ασφαλιστικά ταμεία με σκανδαλώδεις συμβάσεις, επιβραβεύονται αναλαμβάνοντας και την πανθομολογού-μενη από όλα τα Μέσα, μίζα των προμηθειών


 2) με τις ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ανοίγει ορθάνοιχτα την πόρτα στην εργολαβία ιατρικής εργασίας με εταιρείες – “πολυϊατρεία” που θα συνάπτουν συμβάσεις με τα ταμεία απασχολώντας γιατρούς σκλάβους των 500 ευρώ τον μήνα. Έτσι καταργείται  ο γιατρός της γειτονιάς που είχε προσωπική σχέση ευθύνης με τον ασθενή και πλήττεται η παροχή περίθαλψης στον λαό


 3) εδραιώνει την επικουρική απασχόληση γιατρών με καθεστώς γαλέρας (μπλοκάκι)


 4) αναθέτει την ειδίκευση των γιατρών και σε ιδιωτικά ιατρικά κολλέγια


 5) αναδιαμορφώνει την ιατρική ιεραρχία στο ΕΣΥ εκχωρώντας απολυταρχική, ελέω θεού εξουσία στους συντονιστές διευθυντές


 6) καταργεί ουσιαστικά τον φαρμακοποιό της γειτονιάς δημιουργώντας σουπερ-μάρκετ φαρμακείων


  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.  02/02/2011


 ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


 ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ “ΔΙΑΛΟΓΟ” ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ


 ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ


 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι. Σ. ΞΑΝΘΗΣ                          ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ.                           

 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button