Ειδήσεις

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Ξάνθη

Η έκτακτη επίσκεψη του υπουργού καταστολής Χρυσοχοΐδη την Παρασκευή 11/12 στη Ξάνθη, επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά αυτό που ο ίδιος πρόσφατα έχει δηλώσει, ότι «η αστυνομία είναι το ΕΣΥ της πανδημίας». Επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση αρνούμενη να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του συστήματος περίθαλψης, να κάνει προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, να πολλαπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ, να ανοίξει τα κλειστά νοσοκομεία και να κάνει μαζικά τεστ, το μόνο που κάνει είναι να εντατικοποιεί τους ελέγχους, και να μοιράζει χιλιάδες πρόστιμα καθημερινά. Αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψης Χρυσοχοΐδη!! Ήδη αναμένονται άλλοι 100 αστυνομικοί στην πόλη μας προς την κατεύθυνση αυτή. Κι αν αυτά τα μέτρα δε φτάνουν για να σκύψει το κεφάλι ο λαός και η νεολαία, έρχονται χουντικές απαγορεύσεις, τρομοκρατία, ξύλο και συλλήψεις, όπως σε όλες τις τελευταίες κινητοποιήσεις πανελλαδικά.

Τη στιγμή που οι θάνατοι από κορωνοϊό βαδίζουν προς τις 4.000, που τα νοσοκομεία μας, όπως και αυτό της πόλης μας, έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους, με τεράστιες ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού το οποίο έχει εξαντληθεί σωματικά και ψυχικά, και με ουσιαστική αναστολή λειτουργίας για όλες τις άλλες αρρώστιες, η κυβέρνηση επιμένει στην εγκληματική της πολιτική. Δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή μας, δεν ενδιαφέρεται για τη δουλειά μας. Το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι πως θα «ξεπεράσει» την πανδημία με τις λιγότερες κοινωνικές αντιστάσεις, πώς θα φορτώσει τα βάρη της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού, πως θα βαθύνει τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που στήνει το σύστημα με γρήγορους ρυθμούς.

Έχει αφήσει άθικτους και χωρίς έλεγχο τους μεγάλους χώρους εργασίας, εκεί όπου χτυπάει η «καρδιά» της καπιταλιστικής κερδοφορίας και οδηγεί σε αφανισμό τους μικρομεσαίους, στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται και η νέα φαεινή του λεγόμενου «click away». Θα παραγγέλνουμε λέει ηλεκτρονικά από την… ανύπαρκτη ιστοσελίδα του μικρομάγαζου, ή τηλεφωνικά αφού φανταστούμε τι ρούχο θα αγοράσουμε στο παιδί μας. Αν φτάνει βέβαια το κομπόδεμα για αυτό!!

Εγκληματική και αποτυχημένη λοιπόν η πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία. Για το λαό σίγουρα έτσι είναι. Για το σύστημα όμως της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης αυτή η πολιτική είναι πετυχημένη και αποτελεσματική. Γιατί εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα. Με μία μόνο προϋπόθεση: να μην οδηγήσει σε μαζικούς αγώνες και κοινωνικές εκρήξεις, όπως αυτές στη Γαλλία και στην Αλβανία. Αυτός είναι όλος ο προβληματισμός τους, αυτός είναι ο μόνιμος εφιάλτης τους.

Ας κάνουμε λοιπόν αυτό τον εφιάλτη τους πραγματικότητα! Να υπερασπιστούμε δικαιώματα και κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες. Να διεκδικήσουμε όλα όσα αξίζουμε και δικαιούμαστε. Να σηκώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σ’ όσους μας θεωρούν αναλώσιμους, αντικείμενα εκμετάλλευσης και καύσιμη ύλη στα πολεμικά τους σχέδια. Να σπάσουμε στο δρόμο την πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Με τον αγώνα μας να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή και το μέλλον μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button