Νέα πνοή στο ΠΑΣΟΚ

Οι επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή των νέων οργάνων, τόσο σε επίπεδο Δημοτικών Οργανώσεων, όσο σε επίπεδο μελών Νομαρχιακής και Γραμματέα, καθώς επίσης και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συγκροτηθεί μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής αναμένεται να σηματοδοτήσουν μια νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ, που κυρίαρχο στόχο θα έχει την επάνοδό του στη διακυβέρνηση της χώρας.

  Οι επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή των νέων οργάνων, τόσο σε επίπεδο Δημοτικών Οργανώσεων, όσο σε επίπεδο μελών Νομαρχιακής και Γραμματέα, καθώς επίσης και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συγκροτηθεί μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής αναμένεται να σηματοδοτήσουν μια νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ, που κυρίαρχο στόχο θα έχει την επάνοδό του στη διακυβέρνηση της χώρας.


   Σε μια χρονική περίοδο όχι και την καλύτερη για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, καθώς ακόμη δεν έχει επανακτήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, αφού οι δημοσκοπήσεις το θέλουν να καταγράφει  μια σημαντική πτώση των ποσοστών του και δύσκολα να κλείνει την ψαλίδα με το κυβερνών κόμμα της Ν.Δ., πραγματοποιούνται στις 18 Μαίου οι εσωκομματικές εκλογές, για τις οποίες τα τοπικά στελέχη της Ξάνθης δηλώνουν αισιόδοξα, καθώς μεταξύ άλλων ευελπιστούν πως θα συσπειρώσουν τα μέλη και του φίλους του Κινήματος.


   Μάλιστα επισημαίνουν πως μέσα από τις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες θα επέλθει και μια σημαντική ανανέωση των στελεχών, τα οποία και θα δώσουν μια νέα προοπτική στο ΠΑΣΟΚ.


Στη θέση αυτή συμφωνεί και ο συντονιστής του Συμβουλίου Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Κώστας Στεφανίδης.


   Μιλώντας στην εφημερίδα μας με αφορμή τις εκλογές  της Κυριακής, ο κ. Στεφανίδης επεσήμανε “παρατηρώντας τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν πιστεύω πως είναι θετικότατο στοιχείο το ότι υπάρχει μια ανανέωση στελεχών. Αυτό θα φανεί  και θα είναι και ανανέωση ηλικιακή, γιατί πολλά νέα παιδιά, νέοι σύντροφοι και συντρόφισσες που βρίσκονται  κάτω των 40 ετών θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση των ψηφοφόρων και θέλουν να βοηθήσουν στο ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι η ανανέωση αυτή θα δώσει μια νέα πνοή στο ΠΑΣΟΚ και τοπικά, αλλά και πανελλαδικά”.   


   Όσο για το αν θα υπάρξει προσέλευση των μελών και φίλων την ερχόμενη Κυριακή, δήλωσε “νομίζω θα έχει προσέλευση ψηφοφόρων την Κυριακή, αλλά αυτό κυρίως έχει να κάνει με τη δουλειά που θα κάνουν και όλοι οι υποψήφιοι.


  Γιατί από τη στιγμή που έχουν καταθέσει τις υποψηφιότητές τους έχουν ξεκινήσει πλέον και το δικό τους προσωπικό αγώνα, με αίσθημα ευθύνης, με αίσθημα άμιλλας μεταξύ όλων των συντρόφων.


  Πιστεύω λοιπόν ότι θα υπάρξει η επιθυμητή προσέλευση των μελών μας”.


  Για το αν  είναι ενωμένος ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε “πιστεύω πως ναι, είναι  ενωμένος.


Νομίζω ότι όλοι εντάσσουμε τον εαυτό μας και αν θέλετε πολλοί και το προσωπικό τους συμφέρον σ’ ένα γενικότερο συμφέρον που έχει να κάνει με το καλό του Κινήματος.


   Που έχει να κάνει με την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, για να φέρουμε μια νέα πνοή στη χώρα”.  


  Κληθείς να  κρίνει επιγραμματικά το έργο της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης, ο συντονιστής του Συμβουλίου Επιμόρφωσης  εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση.


   “Καταρχήν θα ήθελα και από τη μεριά μου, με την ιδιότητα του απλού μέλους του ΠΑΣΟΚ να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην απερχόμενη Νομαρχιακή, γιατί όλοι οι σύντροφοι και όλες οι συντρόφισσες ανέλαβαν σε μια δύσκολη συγκυρία και μετά την ήττα στις εκλογές.


  Νομίζω ότι η δουλειά που πρόσφερε ήταν πολύ σημαντική.


  Όλοι αυτοί οι σύντροφοι και συντρόφισσες οι οποίοι δεν έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να κατέβουν σε αυτές τις εκλογές, το βέβαιο είναι πως από όποια θέση και αν τους ζητηθεί, θα δώσουν και πάλι τη μάχη  για το Κίνημα.


  Θεωρώ λοιπόν πως ήταν πολύ θετικό το έργο  τους , παρ ‘όλες τις δυσκολίες  που είχαμε.


  Γιατί αυτή η Νομαρχιακή μέσα σε πέντε  περίπου μήνες έφερε σε πέρας δημοτικές εκλογές, νομαρχιακές , είχε να κάνει τις εθνικές εκλογές.


  Μέσα λοιπόν από αυτές τις δυνάμεις που είχαν, κατάφεραν πολλά πράγματα.


  Τους στηρίζω  και πιστεύω ότι και πάλι θα βοηθήσουν στο ΠΑΣΟΚ από όποια θέση και αν κληθούν”. 


   Τέλος για το έργο της νέας Νομαρχιακής Ξάνθης που θα προκύψει από τις μεθαυριανές εκλογές, τόνισε χαρακτηριστικά.


  “Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Η κάθε προσωπικότητα, το κάθε μέλος, ο κάθε σύντροφος και συντρόφισσα είναι ξεχωριστή οντότητα, όπου με μια σύνθεση που θα γίνει μέσα από διαβούλευση, μέσα από τα κομματικά όργανα, νομίζω ότι θα βγει κάτι καλύτερο. Και ότι θα βοηθήσουν όλοι προς τη θετική κατεύθυνση, όπου είναι και στόχος του Κινήματος στα επόμενες εκλογές να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας”.


Δέσποινα Γκούμα         

Σχετικά Άρθρα

Back to top button