Θραύση κάνει η νέα μίνι δραματική σειρά του Netflix “The Queen’s Gambit”, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της πλατφόρμας συνεχούς ροής, προβλήθηκε από 62 εκατομμύρια λογαριασμούς τις 28 πρώτες ημέρες από την κυκλοφορία της στις 23 Οκτωβρίου. Η σειρά μάλιστα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων σε 63 χώρες – όπως Η.Π.Α., Ρωσία και Ισραήλ – αλλά και στο top 10 σε 93 χώρες συνολικά.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται μια μεταφορά του βιβλίου ‘The Queen’s Gambit’ του Walter Tevis (1983) και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: “είναι μια ιστορία ενηλικίωσης που εξερευνά το αντίτιμο του να είναι κανείς ιδιοφυΐα”. Πρωταγωνίστρια της σειράς των 7 επεισοδίων είναι η Anya Taylor-Joy, η οποία ενσαρκώνει την Beth Harmon, μια ορφανή κοπέλα που εθίζεται στο σκάκι και αφού συμμετάσχει σε ορισμένα πρωταθλήματα γίνεται μια από τις σπουδαιότερες παίκτριες στον κόσμο.

Η σειρά, η οποία μας ταξιδεύει στον κόσμο του σκάκι, έχει καταφέρει να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο και όπως φαίνεται είναι το μόνο πρόγραμμα του Netflix για το οποίο συζητούν οι άνθρωποι αυτή την στιγμή. Αυτό που έχει ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι η σειρά έχει στρέψει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων στο σκάκι, με το eBay να δηλώνει ότι οι αναζητήσεις για σκακιέρες εκτοξεύτηκαν κατά 273% τις πρώτες μέρες από την κυκλοφορία της σειράς.

“Βλέπουμε τους καταναλωτές να στρέφονται σε πιο παραδοσιακές μορφές ψυχαγωγίας σε αυτό δεύτερο lockdown. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται μια μεγάλη αύξηση στο κλασικό σκάκι και εάν συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν, μπορεί να είμαστε όλοι επαγγελματίες μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου” σχολίασε ο Nouman Qureshi, υπεύθυνος της κατηγορίας παιχνιδιών του eBay.