“Είναι ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους Ξανθιώτες”

Πραγματοποιήθηκε ο ενδέκατος ετήσιος χορός των εθελοντών αιμοδοτών και η κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο το βράδυ σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της πόλης μας. Ήταν η πρώτη σημαντική εκδήλωση της χρονιάς για το 2010 γιατί ο σύλλογος κλείνει 35 χρόνια προσφοράς από το 1975. Από τότε ο σύλλογος προσφέρει στον συνάνθρωπο ανελλιπώς.

Πραγματοποιήθηκε ο ενδέκατος ετήσιος χορός των εθελοντών αιμοδοτών και η κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο το βράδυ σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της πόλης μας.


Ήταν η πρώτη σημαντική εκδήλωση της χρονιάς για το 2010 γιατί ο σύλλογος κλείνει 35 χρόνια προσφοράς από το 1975. Από τότε  ο σύλλογος προσφέρει στον συνάνθρωπο ανελλιπώς.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Γιάννης Παπαχρόνης  η χρονιά του 2009 έκλεισε πολύ καλά με μεγάλη ανταπόκριση αιμοδοτών και νέων αιμοδοτών.


Οι 4682 μονάδες αίματος είναι αδιάψευστος μάρτυρας της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Παρατηρήθηκε μία αύξηση της τάξης του 15% σε σχέση με το 2008.


Στην συνέχεια ο κ. Παπαχρόνης ανέφερε ότι δέχτηκαν την βοήθεια του συλλόγου πάνω από 1500 άτομα με διάφορες ποσότητες αίματος που χρειαζόταν από μία μονάδα μέχρι 60 και 70 μονάδες.


Αυτό κατά τον πρόεδρο είναι ένα βαρύ φορτίο  γιατί ο κόσμος απευθύνεται στο σύλλογο για τις ανάγκες του και αυτό δημιουργεί πρόσθετη προσπάθεια από τα μέλη και πρόσθετη κινητοποίηση.


Ακολούθως αναφέρθηκε εκτενέστερα για τα πολλά κρούσματα λευχαιμίας και καρκίνου στην περιοχή μας. “Όσο αίμα και να δώσουμε πάλι δεν μας φτάνει. Τα περιστατικά είναι πολλά και βαριά και απ ότι πληροφορούμαι αυτή τη στιγμή στο Θεαγένιο υπάρχουν πολλά “Ξανθιωτάκια” με σοβαρά προβλήματα”.


Τέλος ο κ. Παπαχρόνης αναφέρθηκε στην μεγάλη εκδήλωση – ημερίδα που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος στις 27 Ιανουαρίου στο εργατικό Κέντρο με θέμα την ενημέρωση του κόσμου για τα αιμοπετάλια και θα τιμήσει με την παρουσία του ο διευθυντής της αιματολογικής κλινικής της Αλεξανδρούπολης και η διευθύντρια κυρία Ιγγλέζου του νοσοκομείου “Παπανικολάου”. Με την λογική να ενημερωθούν οι εθελοντές αιμοδότες να δίνουν και αίμα και αιμοπετάλια.


Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρόνη ενώ οι πολίτες της Ξάνθης είναι ευαισθητοποιημένοι, παρ όλα αυτά τα περιθώρια να βοηθήσουν είναι ακόμη μεγαλύτερα γιατί δυστυχώς όταν το “κακό” χτυπήσει την πόρτα τους τότε συμμετέχουν.


Σκοπός όμως είναι πριν γίνει αυτό να δηλώνουν παρόντες στην προσπάθεια ανθρωπιάς και “ΑΓΑΠΗΣ”.


 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button