Ειδήσεις

Η ΞΑΝΘΗ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ – ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ

εικόνα.png

Αποδίδω τον χαρακτηρισμό στην αριστουργηματική συνεργασία του αείμνηστου ποιητή Γιώργου Κωτούλα, του ερμηνευτή – μουσουργού Αντώνη Μουσαδέ, του σκηνοθέτη – κινηματογραφιστή Γιώργου Κράλλη, το φωτογραφικό συγκερασμό του Κωνσταντίνου Βασιλακάκου, είκοσι ακόμα μουσικών, άλλων αρμοδιοτήτων συνεργατών όπως στην ένδυση, τα σκηνικά, τη γενικότερη πλαισίωση, ώστε να αποδοθεί για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης το video : Η ΞΑΝΘΗ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ.
΄΄ Ανοίγονται ορίζοντες μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρων δυσκολιών για τη βιώσιμη ανάπτυξη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, την προβολή της αγαπημένης μας περιοχής ΄΄ διατείνεται ο φορέας – δημιουργός προσυπογράφοντας μεταξύ άλλων το video.
Δευτέρα 16/11/2020 πρωΐ ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης φιλοξενήθηκε τηλεοπτικά στην ΕΡΤ 1 στην εκπομπή …ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ των Δημήτρη Κοτταρίδη – Γιάννη Πιτταρά για να υπερτονίσει μεταξύ άλλων.
* Ένας χρόνος απαιτήθηκε για να γίνουν επανειλημμένες πρόβες, μέχρι το τελικό μοντάζ.
* Όλοι όσοι πήραν μέρος στα σκηνικά, τη μουσική τους όποιους ρόλους κατάγονται από την Ξάνθη.

* Οι εικόνες ΄΄ αγκαλιάζουν ΄΄ σφαιρικά ό,τι πολυτιμότερο μας κληροδότησαν η Ιστορία με το περιβάλλον.

εικόνα.png

* Η αρμονική συνύπαρξη σύνοικων στοιχείων η οποία αποτυπώνεται σε όλο το φάσμα των μεταξύ τους σχέσεων, είναι εμφανής στην ολιγόλεπτη προβολή.
* Τα γλυκά, αιχμή του δόρατος της τοπικής γαστρονομίας. Δίνει στο σύνολό της την αίσθηση υπεροχής.
* Ο χρόνος που επελέγη για την προβολή, είναι για να αποτελέσει προοίμιο των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανείων με όλα τα πατροπαράδοτα ήθη, έθιμα, εδέσματα, το ΄΄ ζέσταμα ΄΄ της αγοράς που επλήγη ανεπανόρθωτα μιάς και μετράει απώλειες σε όλες τις καθιερωμένες θεσμικά μεγάλες εκδηλώσεις όπως το Καρναβάλι, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, το ξακουστό παζάρι της πόλης.
Τα μηνύματα που καταφθάνουν από την κάθε γωνιά της Γης που ζουν Έλληνες είναι πολύ ενθαρρυντικά, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος.
Οι δημοσιογράφοι έχουν άριστες εντυπώσεις από τον τόπο μας.
Με θέρμη υποστήριξαν τις υπέροχες γεύσεις που έχουν σαν ανάμνηση, ενώ ενθυμούνται αξέχαστες στιγμές στο Πίλημα και στην εκεί ταβέρνα.
Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από το ΕΒΕ.
Διαχρονικά συχνά – πυκνά.

Η πληρέστερη όλων το πολυσυζητημένο video.

εικόνα.png

H ΞΑΝΘΗ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ είναι αναμφίβολα ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ!
Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button