Μ. Τζίμας “θα γίνει οπωσδήποτε ένας ανασχηματισμός μέσα στην 4ετία”

Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, απεσταλμένος τους κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης προκειμένου να προεδρεύσει στις εργασίες Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΝΟΔΕ Ξάνθης.

Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, απεσταλμένος τους κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης προκειμένου να προεδρεύσει στις εργασίες Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΝΟΔΕ Ξάνθης.

 Πριν από τη συνεδρίαση του οργάνου, η οποία έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και κεκλεισμένων των θυρών για τους δημοσιογράφους και τα μη μέλη, ο κ. Τζίμας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης της Ξάνθης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, κ. Στέλιο Μωραϊτη.


 Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η συμμετοχή των μελών στη συνεδρίαση της ΝΟΣ Ν.Δ. δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, ενώ δεν έλλειπαν  και οι στιγμές που ανέβηκαν ιδιαίτερα υψηλά οι τόνοι κατά τη συζήτηση.


 Ειδικότερα τώρα σε ότι αφορά αυτά που διεμήνυσε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, κυριάρχησε ο λόγος της παρουσίας του στην Ξάνθη, αλλά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου, ενώ καταιγιστικές ήταν οι ερωτήσεις που δέχθηκε τόσο για την υπόθεση του Βατοπεδίου, όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.


 Σε ότι αφορά τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Τζίμας τις απέκλεισε επισημαίνοντας χαρακτηριστικά “θα κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές, θα κάνουμε και τις Δημοτικές Εκλογές τις οποίες και θα κερδίσουμε και το 2011 όταν ολοκληρώσουμε την τετραετία θα πάμε σε εθνικές εκλογές”.


 Όσο για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού απάντησε “μέσα στην τετραετία θα γίνει οπωσδήποτε ένας ανασχηματισμός”.


 Στο μεταξύ χαρακτήρισε κρίσιμη την εβδομάδα που διανύουμε σε ότι αφορά την υπόθεση του σκανδάλου του Βατοπεδίου για την οποία όπως σημείωσε η κυβέρνηση δε θα κουκουλώσει τίποτε κα αν αποδειχθεί πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων θα τιμωρηθούν οι ένοχοι.


 Ωστόσο ο κ. Τζίμας σε καταιγισμό ερωτήσεων για τον αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και για το αν θα έπρεπε να παραιτηθεί  και ο υπουργός Επικρατείας κ. Ρουσόπουλος, πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, καταθέτοντας την προσωπική του άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόδοση πολιτικών ευθυνών, αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα και καταλογισμός ποινικών ευθυνών, τις οποίες αποδίδει η Δικαιοσύνη και τα πορίσματά τους περιμένουν.


 “Πολιτική ευθύνη υπάρχει μόνο όταν υπάρχει και ποινική ευθύνη και μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Πρέπει να υπάρχουν ατράνταχτα και τελεσίδικα στοιχεία. Προκαλώ να βγει κάποιος να αποδείξει ότι ο Ρουσόπουλος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση για το Βατοπέδι…”.


 Όσο για τη νέα πρόταση του Ηγούμενου Εφραίμ, όπου προτίθεται να επιστρέψει τα πάντα αν του δοθεί και πάλι η Βιστωνίδα, ο Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης τόνισε πως δεν είναι ούτε δικαστής, ούτε κτηματομεσίτης και πως το όλο θέμα εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη.


 Όσο για την κυβέρνηση, αυτή θα επικεντρωθεί στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργήσει και  Προανακριτική Επιτροπή, για τη σύσταση της οποία η Νέα Δημοκρατία είναι ανοιχτή εφόσον ολοκληρωθεί το έργο της Εξεταστικής.


 Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις  ο κ. Τζίμας είπε ότι είναι η αποτύπωση μιας στιγμής και ότι η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη


 Επίσης υπεραμύνθηκε της στήριξης που πρόσφερε η κυβέρνηση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας  με τα 28 δις , καθώς έτσι στηρίζει και την κάθε ελληνική οικογένεια.


 Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα που του έθεσε ο “Α” αναφορικά με τη γνώμη που έχει διαμορφωθεί στον κόσμο, ότι δηλαδή η κυβέρνηση βρήκε χρήματα για να στηρίξει τις τράπεζες, ενώ για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ιδιαίτερα φειδωλή.


 “Το ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήδη εξελίσσεται και είναι σε εφαρμογή. Όσον αφορά τα 28 δις, θα μπορούσαμε να εγκαλέσουμε την  ελληνική κυβέρνηση εάν δεν είχε στην άκρη τα χρήματα αυτά που να στηρίζουν το τραπεζικό σύστημα  της χώρας. Διότι αν καταρρεύσει αυτό και κατέρρευσε και ο ελληνικός λαός. Αυτή είναι η κοινωνική προσφορά της κυβέρνησης Καραμανλή. Στηρίζει την τράπεζα για να στηρίζει το λαό με τη σειρά της”.


 Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα τεσσεράμισι χρόνια σημαντικού κυβερνητικού έργου που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας σωρεία οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων δεκαετιών. Ως γνώμονα του έργου της όπως σημείωσε έχει την ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων και προς αυτή τη κατεύθυνση είναι και η φορολογική μεταρρύθμιση και ο τελευταίος φορολογικός νόμος.


 “Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο. Ας μας αποδείξει με στοιχεία το ΠΑΣΟΚ αν έχουμε επιβάλλει φόρο στις πλάτες των απλών πολιτών. Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα μας σε ότι αφορά την Κοινωνική Πολιτική”.


 

Επίθεση στο Συνδικαλιστικό Κίνημα

 

Σε άλλη ερώτηση που του έθεσε η εφημερίδα μας, πώς εξηγεί  από τη μια η κυβέρνηση να λαμβάνει όπως η ίδια ισχυρίζεται μέτρα, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις κ.α.,  υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, των απλών πολιτών και από την άλλη οι εργαζόμενοι να βγαίνουν στους δρόμους συμμετέχοντας  την Τρίτη στην  πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Τζίμας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα αναφέροντας επί λέξει:

  “Όσον αφορά την πραγματοποίηση απεργιών, πάντοτε υπάρχουν Συνδικαλιστές οι οποίοι δεν υψώνουν τη σημαία των προβλημάτων των εργαζομένων και υψώνουν κομματικές σημαίες. Θεωρώ λοιπόν ότι η κινητοποίηση της Τρίτης κυρίως προέρχεται από το Συνδικαλιστικό κίνημα που έχει κομματικό χαρακτήρα και όχι συνδικαλιστικό.


 Η ΔΑΚΕ συμμετέχει με άλλη φιλοσοφία και για να μη διασπάσει και για να μην κατηγορηθεί ότι διασπά το Συνδικαλιστικό Κίνημα. 


 Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι όταν λαμβάνονταν μέτρα από τον κ. Σημίτη και για την υποτίμηση της δραχμής και για έκτακτες εισφορές στον Έλληνα επαγγελματία το Συνδικαλιστικό κίνημα ποιούσαι τη νήσσα. Θυμάστε πολύ καλά ότι καθημερινά είχαμε υποτιμήσεις της δραχμής , πανωτόκια στους αγρότες, έκτακτες εισφορές στους επαγγελματίες  και τότε το συνδικαλιστικό κίνημα κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Αυτή είναι η διαφορά αντιμετώπισης των προβλημάτων. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να έχουμε τόσο λυσσαλέα αντίδραση στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια του Καραμανλή. Δηλαδή να  υπάρχουν ακόμη συνδικαλιστές που να θέλουν τρία εκατομμύρια ευρώ την ημέρα να επιβαρύνεται ο Έλληνας πολίτης από τη λειτουργία της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του ΟΣΕ. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια συνδικαλιστική φωνή, τέτοιο συνδικαλιστικό κίνημα που να θέλει το 80% των Ελλήνων που δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ με αεροπλάνο της Ολυμπιακής να πληρώνουν 1 εκατομμύριο 700 χιλιάδες ευρώ την ημέρα για χρέη της Ολυμπιακής.  Ε, λοιπόν είπαμε τέρμα!”.                                                              


 

Δέσποινα Γκούμα            

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button