Ειδήσεις

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ LOCK DOWN

Άσε ρε Γιώργο πιστεύεις και εσύ στον κορονοϊό. Έχεις δει κανένα γνωστό σου, στην Ξάνθη που να κόλλησε κορονοϊό. Eσύ ένας σοβαρός επιστήµονας δεν καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά είναι µία κοµπίνα µε γιατρούς φαρµακευτικές και πολιτικούς, ώστε να τροµάξουν τον κόσµο και να κάνουν business.

Aυτά µου έλεγε φίλος γύρω στα 70 του, πριν 20 µέρες όταν οι νεολαίοι κάνανε πάρτυ στις πλατείες. Όταν όλοι εµείς οι υπόλοιποι ήµασταν αραγµένoi στα καφέ της πόλης µας. Oταν καµία ουσιαστικά προφύλαξη δεν λάµβανε κανείς µας. Στα τραπέζια καθισµένοι µέχρι και έξι εφτά άτοµα, σε απόσταση µισού µέτρου ο ένας από τον άλλον.

Τι κι αν εγώ επέµενα πως δεν µπορεί να γίνεται µία τέτοια µεγάλη κοµπίνα σε ολόκληρο τον κόσµο, µε εκατοµµύρια γιατρούς ξεπουληµένους να έχουν πατήσει τον όρκο του Ιπποκράτη. ∆εν είναι δυνατόν να µην έχει διαρρεύσει κάτι από µία παγκόσµια οµάδα υποτιθέµενων γκάνγκστερς γιατρών, φάρµακοεταιρειών και πολιτικών.

Κάπως έτσι δυστυχώς πηγαίναµε µέχρι που ήρθε τελικά η σκληρή πραγµατικότητα να µας προσγειώσει όλους, κανονικούς αλλά και ψεκασµένους. Οι καταγραµµένες µολύνσεις από µερικές δεκάδες τη

µέρα έφτασαν σε µία δύο εβδοµάδες, από τότε που αυτά λέγαµε, σε πάνω από 3000. Οι δε πραγµατικές µολύνσεις στο σύνολο της κοινότητας να είναι υπερδεκαπλάσιες.

Με τα νοσοκοµεία γεµάτα από αρρώστους µε covid 19.Mε τις ΜΕΘ γεµάτες από 10 που ήταν πριν ένα µήνα, να έχουν ξεπεράσει τους 200 και να πάµε ολοταχώς προς τα πάνω. Από ένα θάνατο τη µέρα να ξεπερνάµε τώρα τους δέκα θανάτους τη µέρα.

∆υστυχώς στη ροτα του φίλου µου πάρα πολλοί άλλοι συνάνθρωποί

µας που τους αρέσουν τα σενάρια συνωµοσιολογίας. Μηδέ και των Πατέρων της εκκλησίας µας εξαιρουµένων, καθώς πολλοί διακήρυσσαν από άµβωνος στις εκκλησίες ότι στις εκκλησίες δεν µπαίνει ο κορονοϊός.

Όµως οι θεωρίες συνωµοσιολογιας δυστυχώς µας τελείωσαν. Η σκληρή πραγµατικότητα ενός πολύ επιθετικού ιου, προσγείωσε όλους

µας, συνωµοσιολούντες και µη.

Τα νοσοκοµεία της πατρίδας µας γέµισαν. Οι ΜΕΘ γέµισαν. Το σύστηµα υγείας κατακλύστηκε από ασθενείς µε covid 19 στερώντας το αυτονόητο δικαίωµα νοσηλείας από χιλιάδες άλλους συνανθρώπους µας

µε άλλο νοσήµατα,( καρδιακά ,παθολογικά, ορθοπεδικά, προγραµµατισµένες σοβαρές εγχειρήσεις κλπ.

Από το Σάββατο λοιπόν γενικό lockdown σε όλη την Ελλάδα. Εναlockdown που θα προκαλέσει και πάλι, µετά από αυτό της άνοιξης, τεράστιες ζηµιές στην Οικονοµία. Η εστίαση, τα καφέ και όλο το λιανεµπόριο µπαίνουν στον πάγο .

Οι επαγγελµατίες που φυτοζωούσαν µέχρι σήµερα, κινδυνεύουν πια να κλείσουν οριστικά. Οι εργαζόµενοι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις µένουν και αυτοί άνεργοι χωρίς δουλειά, περιµένοντας τα 534 ευρώ από το κράτος .Συνολικά η έτσι κι αλλιώς ταλαιπωρηµένη από τη δεκαετή κρίση Εθνική µας Οικονοµία ,θα δεχτεί ένα νέο σοκ. Η ύφεση µπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει το 10% και το δηµόσιο χρέος της χώρας µας θα εκτοξευτεί και πάλι.

Η µόνη µας παρηγοριά, ότι σχεδόν και όλες οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην ίδια ή και χειρότερη µοίρα. ∆υστυχώς ούτε και εκεί έλειψαν οι συνωµοσιολόγοι και οι αρνητές του κορονοϊού. Μόνο η

Κίνα έµεινε στον κόσµο να θυµίζει ότι αν και από κει ξεκίνησε ο ιός κατάφερε να τον παλέψει µε απλούς αλλά αυστηρούς κανόνες πρόληψης όπως η γνωστοί σε όλους µας τρεις( µάσκα, απόσταση, απολύµανση).

Το ηθικό δίδαγµα:

Έχουν άραγε το δικαίωµα οι λίγοι εκείνοι συµπολίτες µας, που δεν θέλουν να καταλαβαίνουν τον σοβαρό επιστηµονικό λόγο των γιατρών, που αρνούνται τον κορονοϊό, που παρασύρονται από τους εγκληµατίες του διαδικτύου που πάντα υπάρχουν και διασπείρουν ενσυνείδητα ή όχι εγκληµατικές θεωρίες.

Εµείς σαν οµάδες κοινωνικής δράσης λέµε όχι στην ασυδοσία των λίγων επικίνδυνων αδαών, ευκολόπιστων, των ΄΄ψεκασµένων΄΄ ή όποιων άλλων συµπολιτών µας.

Η ελευθερία του ατόµου σταµατάει εκεί που αρχίζει να προσβάλλει την ελευθερία και προπαντός το δικαίωµα του άλλου στην προσωπική και τη δηµόσια υγεία.

Το κράτος ως εξορισµού θεµατοφύλακας του Κοινωνικού Συµβολαίου οφείλει να παρεµβαίνει συµβουλεύοντας και τιµωρώντας τους όποιους ελάχιστους-επικίνδυνους που ταυτίζουν την Ελευθερία µε την ασυδοσία. Όσους εξακολουθούν να µην κατανοούν τις ατοµικές και κοινωνικές  τους υποχρεώσεις στα πλαίσια της οργανωµένης ΄΄Πολιτείας΄΄.

για τις Οµάδες Κοινωνικής ∆ράσης

Κοµνηνός Γιώργος

οικονοµολόγος

Εάν συµφωνείτε µε τις Οµάδες Κοινωνικής ∆ράσης ενώστε τη φωνή σας µαζί µας και ενταχθείτε σε κάποια Οµάδα ∆ράσης για να αγωνιστούµε µαζί για την λύση των προβληµάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε µαζί µας στο 6949034956 ή στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Οµάδες Κοινωνικής ∆ράσης (Omades Kinonikis Drasis).

 Όλοι µαζί µπορούµε να κάνουµε µια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Περιµένουµε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούµε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button