Ειδήσεις

Η Περιφέρεια ΑΜΘ εξοπλίζει τα Νοσοκομεία Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης με 5,4 εκατ. € από το ΕΣΠΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει επιπλέον 5.395.000 € από πόρους του ΕΣΠΑ για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία της Καβάλας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης.

Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Μέτιος κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου είχε συνάντηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κυρία Μάγδα Γιαμουστάρη.

Οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια κατανέμονται ως εξής:

  • 2.315.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Καβάλας, μεταξύ άλλων για κλίνες ΜΕΘ, αναπνευστήρες, συστήματα παρακολούθησης ασθενών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, σύστημα μοριακών αναλύσεων, κ.ά.
  • 1.630.000 € στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, μεταξύ άλλων για ηλεκτροκίνητες κλίνες νοσηλείας, αναπνευστήρες, πλυντήρια ρούχων κ.ά 
  • 1.000.000 € στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, μεταξύ άλλων για αναπνευστήρες ΜΕΘ, υπερηχοτομογράφους, τράπεζες χειρουργείων, θερμοκοιτίδες νεογνών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, κινητή μονάδα αιμοληψίας κ.ά.
  • 450.000 € στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για γαστροσκόπια, κολονοσκόπια, εντεροσκόπιο, υπερηχοτομογράφο κ.ά. για τις ανάγκες του τμήματος Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο νέος εξοπλισμός που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών αναγκών στα τέσσερα Νοσοκομεία, αναβαθμίζοντας το συνολικό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Στη συνάντηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής, στην οποία συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, καρδιολόγος κ. Βασίλης Λούρμπας και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κυρία Ζωή Κοσμίδου, ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι η στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι διαρκής και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Διοίκησής του. Τόνισε δε ότι μέρος του καινούργιου εξοπλισμού θα αξιοποιηθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ανάγκες του Νοσοκομείου Κομοτηνής σε προσωρινές κατασκευές που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των εσωτερικών του χώρων.

Στη συνέχεια, και με αφορμή την προμήθεια νέας κινητής μονάδας αιμοληψίας, ο κ. Μέτιος μετέβη στο Τμήμα Αιμοδοσίας, όπου είχε συνάντηση με τη Διευθύντρια του Τμήματος κ. Μαριάννα Ανδρεάδου και το Διευθυντή Αναισθησιολογίας, Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης κ. Μπουλέντ Κιαμήλογλου, αναφορικά με τον σημαντικό ρόλο και την προσφορά του Τμήματος Αιμοδοσίας Κομοτηνής και των εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής.    

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button