Εκδηλώσεις

Ημερίδα
“Τα Ναρκωτικά και η αντιμετώπισή τους.
Πρόληψη-Θεραπεία-Προβληματισμοί”

Την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιούν, με αφορμή την “Παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης της εμπορίας των ναρκωτικών ουσιών” (26η Ιουνίου), στην αίθουσα “Λίλιαν Βουδούρη” ημερίδα με θέμα:


  “Τα Ναρκωτικά και η αντιμετώπισή τους. Πρόληψη-Θεραπεία-Προβληματισμοί”


  “Τα ναρκωτικά είναι η σύγχρονη μάστιγα της εποχής που εξουθενώνει την κοινωνία μας, δεν κάνει διαχωρισμούς στα κοινωνικά στρώματα και δεν ξεχωρίζει το μορφωτικό επίπεδο του κάθε ανθρώπου. Τα πνευματικά χαρίσματα με τα οποία είναι προικισμένος ο άνθρωπος, με τη χρήση των ναρκωτικών φθείρονται και στο τέλος εξαφανίζονται αφήνοντας πίσω τους σκιές και φαντάσματα. Τα ναρκωτικά δεν δίνουν λύσεις, δημιουργούν προβλήματα  δυσεπίλυτα που καταλήγουν στον κοινωνικό αποκλεισμό, την άρνηση στη χαρά της ζωής, οδηγώντας μοιραία στο θάνατο”.  



Πρόγραμμα Ημερίδας  


20:00-20:15  Έναρξη ημερίδας-Χαιρετισμοί


Ομιλίες:


20:15-20:35 “Λήψη τοπικών δράσεων στα πλαίσια της καταστολής των αδικημάτων για τα ναρκωτικά” Ομιλητής: Αστυνόμος Β? Ιωάννης Ταχτσίδης, Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης.


20:35-21:00 “Το νομικό πλαίσιο που διέπει τη νομοθεσία των ναρκωτικών”Ομιλητής: Προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ξάνθης, Εισαγγελεύς κ. Γεώργιος Καντζίδης.


21:00-21:20 “Νευροψυχολογικές διαστάσεις της χρήσης των ναρκωτικών  ουσιών” Ομιλητής: κ. Κωνσταντίνος Βαταμίδης, ψυχολόγος Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.


21:20-21:45 “Σύγχρονες μορφές οργανωμένου εγκλήματος” 


Ομιλητής: κ. Δημήτριος Κούβαρης, προϊστάμενος τμήματος συντονισμού και υποστήριξης μέσων δίωξης Υπ. Ε. Ε, συντονιστής προγράμματος PHARE ως προς τη μεταφορά τεχνογνωσίας και υλοποίησης προγραμμάτων σχετικών με την πρόληψη και καταστολή του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.


21:45   Πέρας εκδήλωσης- ερωτήσεις- αποενημέρωση   Η ημερίδα πραγματοποιείται στην αίθουσα του Ιδρύματος, “Λίλιαν Βουδούρη” στη οδό 12 Αποστόλων και Οδ. Ανδρούτσου στη περιοχή των παλιών καπναποθηκών Ξάνθης και όσοι επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν ελεύθερα.  


 



1/7 Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


   Την Τρίτη 1 Ιουλίου 2008, στο Γήπεδο ΑΟΞ Ξάνθης και ώρα 21:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Χάρις Αλεξίου. Μαζί της ο Μπάμπης Στόκας και η Ανδριάννα Μπάμπαλη. 


  Εισιτήρια προπωλούνται από την Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.


  Ώρες λειτουργίας 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.


  Τιμή εισιτηρίου 20 Ευρώ


  Φοιτητικό 15 Ευρώ 



 


Την Κυριακή 22 Ιουνίου


Αντάμωμα Ηπειρωτών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης


   Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2008 θα πραγματοποιηθεί το 4ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στις Πηγές Βοϊράνης  Κεφαλαρίου Δράμας. 


  Η ημέρα θα ξεκινήσει με εκκλησιασμό και Αρτοκλασία στον Άγιο Παντελεήμονα του Άνω Κεφαλαρίου και θα συνεχιστεί με παραδοσιακό γλέντι στο οικογενειακό κέντρο “ΑΝΕΣΤΗΣ”, με το μουσικό σχήμα τού Γιάννη Χαλκιά από τα Γιάννενα.


  Παρακαλούνται να παραστούν τα μέλη και οι φίλοι των Ηπειρωτικών Συλλόγων.


  Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 6972776029 ή 6977899282.    

Σχετικά Άρθρα

Back to top button