Ειδήσεις

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Επιτέλους.
Ήρθε ο καιρός να αλλάξει ο κόσμος.
Όλα θα γίνουν όπως παλιά.
ΠΑΛΙΟΣ ΩΡΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟΣ όπως τον ερμήνευσε ο Γιάννης Ντουνιάς, στο τραγούδι : Στον καιρό του Βενιζέλου.
Εκείνο τον καιρό για να είμαι ειλικρινής δεν τον πρόλαβα, αλλά από περιγραφές, αναγνώσματα, αναφορές ιστορικών ήταν σαν την εποχή που ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος όντας υπουργός, πήγαινε στα μπουζούκια με τη Βάνα Μπάρμπα τις μικρές ώρες, χαρακτηρίζοντάς τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
Ή τα πρώτα μνημονιακά χρόνια που μας πήραν μέσα από τα χέρια τις ΠΟΡΣΕ ΚΑΓΙΕΝ.
΄΄ Αλήτη Όλι Ρεν, μας πήρες τις Καγιέν ΄΄ φωνάζαμε στις πορείες διαμαρτυρίας εμείς η γενιά της χλιδής και της κραιπάλης.
Τελευταίες στιγμές, πινελιές στις εκλογές των ΗΠΑ.
Μεγάλες προσδοκίες από εμάς τους Έλληνες που ανέκαθεν ζούμε με την ελπίδα πως ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος το πρώτο που θα κάνει, είναι η φροντίδα για να επανέλθουμε στο μαγικό κόσμο του παραλυσιακού παρελθόντος.
– Gabriel τέρμα τα ψέματα, τέρμα τα δίφραγκα, τέρμα τα παράπονα τέρμα κι οι καϋμοί. Καλά τα έλεγε η Λίτσα Διαμάντη, λέω στο φτερωτό μου βάσανο.
– Για κάντο λίγο πιό λιανά. Πιό κατανοητό μάστορα. Ώρες ώρες δεν σε καταλαβαίνω.
– Έρχεται αλλαγή Προέδρου στην Αμερική αστοιχείωτε. Τόσα χρόνια στη Βραζιλία, στον Αμαζόνιο μέχρι να αγαπηθούμε, δεν έμαθες, δεν άκουσες για την Αμερική ;
– Τι θα αλλάξει δηλαδή ; Στην καλύτερη περίπτωση να μας πάρουν απ τον ίσκιο κατακαλόκαιρο με 40 βαθμούς θερμοκρασία να μας πάνε στον ήλιο. Να ξεροψηνόμαστε σαν το γύρο.
– Με τον Μπάϊντεν αλλάζει το μοίρα μας που λένε οι τσιγγάνες. Θα πάρουμε το Champions League, θα πάρουμε πίσω τις ΠΟΡΣΕ ΚΑΓΙΕΝ.
Θα ξαναγίνει βασίλισσα στην Ισπανία η Ρεάλ και στην Ελλάδα η νύχτα. Θα γίνει ΜΥΚΟΝΟΣ όλη η χώρα. Θα, θα, θα, θα, θα……….

εικόνα.png

– Θάλασσα, τα κάνεις θάλασσα, με κάνεις πειρατή και θα σε πνίξω μάστορα.
– Εσύ να ζεις στην κακομοιριά και στην παπαγαλία σου. Εγώ ανοίγω φτερά για μεγάλα πράγματα, μεγάλα ύψη, μεγάλους στόχους.
Καινούργιος Πρόεδρος στην Αμερική ίσον καινούργια μέρα, καινούργια τύχη, καινούργιες ΚΑΓΙΕΝ, καινούργιοι Βαγγέληδες Γιαννόπουλοι, καινούργια όλα.
Σαν την Κατερίνα Καινούργιου στην τηλεόραση.
– Φτου, γαμώτο. Αμαρτία απ το Θεό. ΚΟΤΖΑΜ ΠΑΙΔΙ ΧΑΖΟ!  ΚΟΤΖΑΜ ΠΑΙΔΙ ΧΑΖΟ!  ΚΟΤΖΑΜ ΠΑΙΔΙ ΧΑΖΟ!…
– Αυτά να τα λες στο Φλαμινγκο σόι σου.
– Μάστορα δεν βγάζεις το μεγάλο άσπρο σκούφο, να σε πάω στον υπέρηχο να δω αν σου απέμεινε κάτι από το ένα δράμι μυαλό που είχες ;

εικόνα.png

– Δεν είναι σκούφος. Φάρος είναι. Σαν εκείνον της Αλεξάνδρειας, των περιπολικών της Αστυνομίας, των αυτοκινήτων του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου. Σκορπίζει φως.
– Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στο μάστορα σκοτάδι. Κύριε των Δυνάμεων, τι χρωστώ ο καημένος.
– Gabriel πρόσεχε πως μιλάς. Θα σε βγάλω φόρα παρτίδα, θα σου γυρίσει ο κόσμος την πλάτη.
– Κάντο για να δεις τα likes ωκεανό. Να καταλάβεις την αξία μου.
– Δηλαδή εσύ με τον Ντόναλντ Τραμπ είσαι ;
– Είναι απαραίτητο να είμαι με κάποιον ; Αυτός θα αλλάξει τη μοίρα μου και του λαού μας ;
– Ποιός άλλος ;
– Εμείς οι ίδιοι. Με δουλειά μέρα νύχτα. Σοβαρότητα. Υπευθυνότητα. Αξιοσύνη. Ντομπροσύνη. Αρετές όχι μπάχαλα, χάχανα, χούχανα…
– Τι μας λες. Και η πλήρης διάλυση των πάντων για την οποία αγωνιστήκαμε όλοι εμείς οι μπαχαλάκηδες ;
– Αχ, ρε μάστορα, εσύ μυαλό δεν βάζεις. Καλά λένε οι Πρόσκοποι. Μια φορά Πρόσκοπος, για πάντα Πρόσκοπος. Τα ίδια θα λέω του λοιπού κι εγώ για σένα. Μιά φορά ΠΑΙΔΙ ΧΑΖΟ για πάντα ΠΑΙΔΙ ΧΑΖΟ ! Περαστικά μάστορα.
Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button