Όλα βαίνουν καλώς …..

Δεν κρύβει την ικανοποίησή του ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακαλίδης αναφορικά με την ανέγερση των είκοσι εργατικών κατοικιών στην έδρα του δήμου.
Όλα βαίνουν καλώς, αφού οι τέσσερις φάκελοι των μελετών του έργου βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και δη του ΟΕΚ.

Δεν κρύβει την ικανοποίησή του ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Γιώργος Καρασακαλίδης αναφορικά με την ανέγερση των είκοσι εργατικών κατοικιών στην έδρα του δήμου.


Όλα βαίνουν καλώς, αφού οι τέσσερις φάκελοι των μελετών του έργου βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και δη του ΟΕΚ.


Οι φάκελοι κατατέθηκαν από τον ίδιο το δήμαρχο  στις αρχές της εβδομάδα, κατά την κάθοδό του στην Αθήνα και την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εργασίας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.


Όπως του διαβεβαίωσε ο κ. Γενικός, το πολύ σε 4-5 μήνες θα  έχει μπει εργολάβος.


Άλλωστε ο κ. Σπυρόπουλος είναι φίλος του Νομού Ξάνθης και ιδιαίτερα του Δήμου Σταυρούπολης με τον οποίο τον δένουν και φιλικοί δεσμοί, τόσο με τους κατοίκους, όσο και με τον Γιώργο Καρασακαλίδη.


Μάλιστα κατά το παρελθόν ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος βρέθηκε στη Σταυρούπολη με την ιδιότητα του οινοποιού και σε εκδήλωση για την παρουσίαση κρασιών.


Δ.Γ.


 


Κάλπη στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης……


Για εκλογές ετοιμάζονται τα σωματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης, αφού στις 5 Φεβρουαρίου καλούνται να εκλέξουν τη νέα διοίκηση του.


Προς το παρόν όλα είναι ήσυχα, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει.


Παρασκηνιακές κόντρες και άλλα ζητήματα –αν υπάρχουν-προς το παρόν δεν έχουν έλθει στο φως της επικαιρότητας.


Πάντως ο νυν πρόεδρος του ΕΚΞ, κ. Σπύρος Παπαχρήστου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος.


Όσο για δημοσιεύματα που θέλουν από πλευράς ΠΑΣΟΚ να κατεβαίνει υποψήφιος ο συντονιστής της Ν.Ε. του Κινήματος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά ένα τέτοιο σενάριο, δηλώνοντας πως τους αρκούν αυτά με τα οποία έχει επιφορτιστεί, προσθέτοντας πως ήδη ο χρόνος του είναι πολύ περιορισμένος.


Δ.Γ.


 


Προβληματισμός μετά το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ…..


Απαντήσεις επί του πρακτέου αναμένουν οι δήμαρχοι από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό, κ. Γιάννη Ραγκούση κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, στις αρχές της εβδομάδας.


Το ζήτημα δεν είναι η γεωγραφική ή χωροταξική κατανομή των νέων δήμων που θα προκύψουν με την εφαρμογή του Καλλικράτη, αλλά η οικονομική τους βιωσιμότητα.


Πολύ περισσότερο δε όταν  οι ήδη υπάρχοντες δήμοι αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.


Μάλιστα όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης, και Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μιχάλης Στυλιανίδης,  παρατηρείται καθυστέρηση στην καταβολή της ΣΑΤΑ,  και άλλων πόρων από τα κρατικά ταμεία. Στους περισσότερους δήμους του νομού Ξάνθης, όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι οι δήμαρχοι, έχει καταβληθεί με το 30-40% των χρημάτων από το ΣΑΤΑ, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις των Δήμων τους.


Την ανησυχία της ότι πιθανόν η κατάσταση αυτή να επιδεινωθεί σε ότι αφορά τα οικονομικά των δήμων, εξέφρασε στην εφημερίδα μας η Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Εύα Τσακίρη.


Στο μεταξύ μετά την επιστροφή τους από την Αθήνα και το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και τον Καλλικράτη, οι δήμαρχοι του νομού αναμένεται να καταθέσουν εκ νέου τις απόψεις, τους προβληματισμούς, αλλά και τα συμπεράσματα που αποκόμισαν από την ενημέρωση που είχαν από τον αρμόδιο υπουργό για την πορεία υλοποίησης  της νέα δομικής αναδιάρθρωσης της χώρας, σε συνεδρίαση το οργάνου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.


Αν και λίγο πολύ οι θέσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι γνωστές, αφού πριν από ένα περίπου χρόνο είχε πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΤΕΔΚ Ν.Ξάνθης, όπου παρουσίασαν του βασικούς άξονες που διεκδικούν για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.     


Δ.Γ.


 


Εργατικό Κέντρο και Αγροτικές Κινητοποιήσεις….


Στηρίζει τον αγώνα των αγροτών της Ξάνθης, όμως όχι και το κλείσιμο του Νέστου, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης, κ. Σπύρος Παπαχρήστου.


Δηλώνει προβληματισμένος για τις συνέπειες που θα προκύψουν από το κλείσιμο των δρόμων σε ότι αφορά στην τροφοδοσία των επιχειρήσεων και καταστημάτων.


«Έχουν προβλήματα οι αγρότες, είμαστε στο πλευρό τους. Το Εργατικό Κέντρο τους συμπαρίσταται, όμως το κλείσιμο των δρόμων είναι ένα δύσκολο ζήτημα. Πιστεύω ότι έτσι θα την πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι, αφού θα υπάρξει πρόβλημα με τις καθυστερήσεις των εφοδίων και προϊόντων που περιμένουν οι έμποροι και οι επιχειρηματίες και γενικά με τις αγορές και τις συναλλαγές τους. Και όταν αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες τότε προχωρούν και σε απολύσεις. Η κατάσταση λοιπόν είναι ένας φαύλος κύκλος. Μακάρι να μπορούσαν οι αγρότες να διεκδικήσουν και να πιέσουν για την υλοποίηση των αιτημάτων με κάποιο άλλο τρόπο και όχι με το κλείσιμο των δρόμων», δήλωσε στον «Α» ο Σπύρος Παπαχρήστου.


Δ.Γ.


 


Το νέο κτίριο είναι έτοιμο αλλά….. 


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου κτιρίου που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ξάνθης, δίνοντας ανάσα στις υγειονομικές υπηρεσίες και στους ασφαλισμένους που προσέρχονται καθημερινά σε αυτές.


Σύμφωνα με τον προϊστάμενο των Διοικητικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, κ. Στέλιο Τουρτούρα, βρίσκονται τη φάση της παραλαβής-παράδοσης του έργου από τον εργολάβο.


Ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η σταδιακή μετεγκατάσταση των διοικητικών υπηρεσιών, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες περίπου.


Λίγη ακόμη υπομονή λοιπόν και σύντομα οι ασφαλισμένοι θα απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησής τους και οι υπάλληλοι καλύτερες συνθήκες εργασίας, όπως ορίζουν οι σύγχρονοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.


Δ.Γ.


 


Μέχρι τέλος του μήνα στα νέα του γραφεία…..


Το ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ μετακομίζει, όχι γιατί χωρίζει, αλλά γιατί βρήκε καλύτερο και μεγαλύτερο χώρο για να στεγάσει τα γραφεία του, έχει ήδη γίνει γνωστό και δη σε όσους είναι φόλα προσκείμενοι σε αυτό.


Το νεότερο στην υπόθεση είναι ότι το πολύ μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίες της μετακόμισης.


Τα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, μεταφέρονται ακριβώς απέναντι από εκεί που βρίσκονται σήμερα και θα στεγαστούν στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην Τράπεζα Ελλάδος-όπου θα είναι το νέο δημαρχείο Ξάνθης- και πάνω από το γνωστό εστιατόριο Κληματαριά.


Δ.Γ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button