Ειδήσεις

Χρόνια πολλά Ελλάδα μου!!! Πάντα ελεύθερη!!!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζωγραφόπουλος, Διδάκτωρ Βυζαντινολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Βιέννης, Ιστορικός του Δ.Π.Θ. Ιστορίας και Εθνολογίας

Καλημέρα Ελλάδα!!! Ενθύμηση σήμερα της 28ης Οκτωβρίου 1940 που διατράνωσες χωρίς άλλη σκέψη το ΟΧΙ στο φασισμό, το ΟΧΙ στις Δυνάμεις του Άξονα, το ΟΧΙ στη φρίκη της κατάργησης των Αξιών, των Αρχών, των ιδεωδών της Δημοκρατίας που φώτισες σε όλο την υφήλιο! Το ΟΧΙ, Ελλάδα μου, τρόμαξε όλη την Ευρώπη, εκείνη που σχεδόν αμαχητί υπέκυπτε στο φασισμό του Γ’ Ράιχ. Επίσης, τρόμαξε τις Δυνάμεις του Άξονα, οι οποίες στην αρχή σε υποτίμησαν, αλλά μετά κατάλαβαν τη Δύναμή σου μέχρι τις μέρες μας. Στη Βόρεια Ήπειρο πήρε το μάθημα του ο Μουσολίνι, στα οχυρά του Ρούπελ, στο Νυμφαίο, στο οχυρό του Εχίνου στην ορεινή ζώνη της Ξάνθης πήρε την πρώτη δόση φωτιάς και σιδήρου ο Χίτλερ, όπου αργότερα την είδε στην Αντίσταση των Ελλήνων φτάνοντας στη λεβεντογένα Κρήτη. Τι να θυμηθεί κανείς; Τις καταδρομικές επιχειρήσεις του Ιερού Λόχου;;;; Και όμως η Αντίσταση αυτή ήταν ικανή να αλλάξει το ρου της Ιστορίας, διότι δόθηκε ο χρόνος αναδιοργάνωσης των Συμμαχικών Δυνάμεων. Στο απαράμιλλο θάρρος σου ομολόγησε ο ίδιος ο Τσώρτσιλ “οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”.

Ο ελληνικός λαός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με τις μικρές δυνάμεις του κι έδειξε ψυχή λιονταριού!!!

Αξίζει να μνημονευθεί η συμμετοχή των γυναικών στην αντίσταση. Είναι εκείνες οι γυναίκες που έφεραν τη ζωή στον κόσμο, αλλά είναι κι εκείνες που χωρίς να λυγήσουν από το φόβο και κάθε άλλο συναίσθημα, μήπως δεν ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, πρώτες αυτές έδωσαν την ευχή στους άντρες τους, στα παιδιά τους, στα εγγόνια τους, ως άλλες “γυναίκες από τη Λακεδαίμονα”, αυστηρές και αγέρωχες, να επιστρέψουν ζωντανοί από τον πόλεμο μόνο ως νικητές!!! Εκείνες, αψηφώντας τον κίνδυνο, παρείχαν ως αφανείς ήρωες κάθε βοήθεια στις μαχόμενες επί του πατρίου εδάφους ελληνικές δυνάμεις.

Χρόνια πολλά Ελλάδα μου!!! Πάντα ελεύθερη!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button